Top atracţii turistice din Malta

De când Wizzair a avut marea inspiraţie să bage o cursă directă Bucureşti-Malta, aud de la tot mai multă lumea că vor să viziteze ţara. O ţară foarte mică, de ţi-ar părea că în 2 zile vizitezi tot, dar nu-i chiar aşa. Într-adevăr insula Malta este foarte mică, dar dens populată şi cu foarte multe atracţii turistice. Chiar, vă recomand să vă rezervaţi  un sejur de 7 zile.

Am scris mai multe articole despre Malta, iar azi vă fac un rezumat al atracțiilor turistice, ce anume să vizitaţi.

1. Valletta

Capitala Valletta, este cea mai mică capitală din Uniunea Europeană şi face parte din patrimoniul mondial UNESCO încă din 1980. Descoperiţi orăşelul “triq cu triq” adică străduţă cu străduţa, treceţi pe la muzee şi nu uitaţi să intraţi în Catedrala Ioaniţilor. Istoria Vallettei merge pas în pas cu Istoria Cavalerilor de Malta, iar o vizită la Casa Rocca Piccola este obligatorie.

travelblog (3)

travelblog (13)

2. Mdina

Vechea Capitală a Maltei. Străzi înguste, linişte, unde şi unde câte un sunet al trăsurei cu cai. Aici este încă epoca medievală.

travelblog (7)

3. Rabat

Coborâţi în grotele din Rabat, aceste grote au salvat mii de vieţi în perioada celui de-al doilea război mondial. Legenda spune că în aceste grote cu două mii de ani în urmă trăit şi Apostolul Pavel, era în drum spre Roma şi barca i-a naufragiat. Este loc de pelerinaj, papii de la Roma au trecut mai toţi pe la aceste grote.

travelblog (14)

4. Rămâneţi peste noapte într-un sat din Malta 

Eu am fost cazată în Marsaxlokk, în timpul zilei aveam senzaţia că nu e nimeni pe acolo, în schimb spre seară ieşeau localnicii la plimbare şi la cină sau la diverse loterii. O atmosferă absolut incredibilă.

travelblog (1)

5. Treceţi pe la templele megalitice

Săpăturile arheologice au scos la iveală temple din piatră mai vechi decât Stonehenge. Iar maltezii sunt foarte mândri de asta. Am ajuns prin Tarxien, iar apoi la Muzeul de Arheologie din Valletta şi panourile informative m-au convins că insula Malta a fost populată încă de acu 5000 de ani.

travelblog (11)

travelblog (12)

6. Insula Comino şi Cominito

Insula Comino şi laguna albastră probabil este prezentă în toate flyerele de prezentare a Maltei. Am luat ferryboatul spre Comino din Cirkewwa, de cum ne-am apropiat de insulă, apa mării era incredibil de albastră. Ireal de albastră. Asta trebuie să vezi cu proprii ochi.

travelblog (10)

7. Oraşul Victoria de pe insula Gozo

Gozo este a doua insulă populată. Insula Comino nu este populată, sunt doar turişti şi câteva tarabe cu fructe şi apă. Iar Victoria este capitala neformală a acestei insule. Un oraş micuţ, care îl poţi traversa în câteva ore. Catedrala Sfântul Gheorghe nu trebuie ratată şi închisoarea veche care se află în interiorul citadellei.travelblogmd-gozo-malta-9

8. Sliema

Este oraşul tinerilor, cu clădiri noi, cu mall şi cu distracţii. Aici se pierde specificul maltez în schimb e un loc potrivit pentru tineri.

travelblog (8)

9. Portul din Valletta

Malta este inclusă în multe circuite ale croazierilor, aşa că cu siguranţă veţi avea ocazia să vedeţi o enormitate de vapor, care cel mai probabil nici nu va încăpea în fotografie 🙂

travelblog (4)

travelblog (6)