Produse tradiționale moldovenești, vezi pe hartă unde le poţi găsi

Turiștii vin în Republica Moldova nu doar să vadă Orheiul Vechi sau cramele de la Purcari, Cricova sau Mileștii Mici, ci vin să ne vadă cultura, iar cultura începe de la produsele tradiționale. Declarația îi aparține lui Anatol Fală, expert implicat în crearea hărții interactive a produselor tradiționale din Republica Moldova, lansată pe 24 septembrie, transmite ipn.md

Cu suportul unui proiect european și al Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală, s-a efectuat o evaluare a produselor agricole, agroalimentare și a obiectelor de meșteșugărit ce pot fi promovate ca produse tradiționale. „Am descoperit multe produse ce merită înregistrate. În spatele acestor produse trebuie să fie un grup de producători, care să le valorifice”, a spus Anatol Fală.

Bunăoară pentru Chişinău, au fost incluse 9 produse: MĂR ȘAFRAN DE VARĂ DE COȘNIȚA, DULCEAŢA DE NUCI VERZI DE MOLDOVA, OREZ CU PRUNE DE POST, PRODUSE DE PATISERIE – BUNĂTĂȚI DE LA MARICA, PRUNE MOLDOVENEȘTI DE PITICENI, OŢET DE MERE DE MOLDOVA, HIDROMEL DE CODRU, MIERE DE CODRU (de salcâm, tei, polifloră, cu nuci şi în fagure), OȚET DE MIERE DE CODRU.

Pentru alte zone accesaţi http://harta-ig.agepi.gov.md/