Adaugă la preferințe: Bucovina

Ai fost în Bucovina? Dacă nu, atunci te îndemn să o faci, nu știu dacă articolul meu de astăzi va fi suficient de convingător (sper doar), altfel mai caută informații pe net, de ce nu ?! Citește și alte bloguri și te convinge că: Bucovina este oaza de calm și liniște care (mai mult sau mai puțin) o căutăm toți.

Mi-am pus în gând să fie un articol cu sfaturi utile dar și informații despre obiectivele turistice suficiente pentru o vacanță mai scurtă (de sâmbătă dimineața-până duminică seara)

Prima zi!

Pasul 1.  Nu uita să-ți cumperi rovinieta, o poți cumpăra direct de la mine de pe site. Vezi bannerul sau fă click pe imaginea de mai jos.

roviniete-travelblogmd

Pasul 2. Pentru un weekend scurt îți recomand să iei direcția Gura Humorului.

Noi acelasi traseu l-am făcut de această dată ( că am mai fost în Bucovina pe alt traseu) și primul obiectiv pe lista de vizitat a fost Mănăstirea Humor. Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului și Sf.Gheorghe a fost ctitorită de marele logofăt Toader Bubuiog și soția sa Anastasia, terminată în 1530. Pictura-terminată 5 ani mai târziu. Atenție suntem în anul 1530, marea partea a localnicilor erau fără carte, nu știau să citească și să scrie, iar picturile murale de pe biserici, scenele murale le povestea anumite momente biblice sau istorice. La această biserică găsim scene cu Asediul Constantinopolului, Parabola fiului risipitor și Viața Sf.Ierarh Nicolae.

travelblogmd-bucovina (6)
Mănăstirea Humor
travelblogmd-bucovina (19)
Mănăstirea Humor

Următoarea bijuterie de pe traseu este vestita Mănăstire Voroneț, se află în cartierul Voroneț din orășelul Gura Humorului. Indicatoare sunt pe traseu așa că nici gps nu vă mai trebuie.

Biserica Sf.Gheorghe a Mănăstirii Voroneț este cea mai importantă ctitorie a lui Ștefan cel Mare, ridicată în 3 luni și 3 săptămâni. La început a fost mănăstire de călugări până în 1786, ca mai apoi s-a reluat viața monahală ca mănăstire de maici după anul 1991.

Albastru de Voroneț este unic în lume și la fel de unică este pictura de pe fațada vestică care datează din 1547, scena cu Judecata de Apoi.

travelblogmd-bucovina (29)
Mănăstirea Voroneț
travelblogmd-bucovina (57)
Mănăstirea Voroneț

Pasul 3. Cazarea o puteți alege la Best Western Bucovina, hotel de 4*, se află chiar în centrul orășelului. Bucate românești într-o atmosferă boierească.

travelblogmd-bucovina (179)
Best Western Bucovina
travelblogmd-bucovina (206)
Best Western Bucovina

Dacă vă mai rămâne ceva timp din prima zi, vă spun că în Gura Humorului se află complexul de agrement Ariniș, cu pârtii, piscine, restaurante, tiroliană, terenuri de tenis, handbal, volei, baschet.

travelblogmd-bucovina (147)
Complex Ariniș din Gura Humorului

 A doua zi!

Pasul 4. Porniți de dimineață spre nord spre satul Marginea. Acolo veți găsi meșteri olari care fac o sumedenie de lucrări din ceramică neagră. Și această ceramică este unică, chiar vă recomand să vă cumpărați câte ceva. O vază mare de ceramică neagră costă 40 RON.

travelblogmd-bucovina (87)
Ceramică Neagră de la Marginea
travelblogmd-bucovina (91)
Ceramică Neagră de la Marginea

Foarte aproape de satul Marginea este Mănăstirea Sucevița. Întemeiată de familia Movileștilor, biserica cu hramul Învierea Domnului a început a fi construită în anul 1583. Scenele cele mai remarcabile aici sunt Scara Virctuților și Arborele lui Iesei. Sucevița este cel mai mare complex monahal din Bucovina, iar picturile murale s-au păstrat în proporție de 80%. Muzeul de la Sucevița are o colecție frumoasă de artă medievală.

travelblogmd-bucovina (102)
Mănăstirea Sucevița

Pasul 5. Mergeți spre Moldovița, până ajungeți la biserică ați putea face și o plimbare cu Mocănița din Moldovița-Huțulca. Huțulca merge din aprilie până în octombrie pe un tarseu de aproape 10 km. Aveți grijă cum vă programați timpul ca să reușiți și la Mănăstirea Moldovița.

Biserica Buna Vestire a fost ctitorită de Petru Rareș în 1532. Picturile exterioare înfățișează Arborele lui Iesei, Imnul Acatist și Asediul Constantinopolului.

travelblogmd-bucovina (130)
Mănăstirea Moldovița

Din Moldovița o luați din nou spre Gura Humorului, Iași, Chișinău. Eu v-am propus 7 obiective turistice, dacă sunteți mare iubitor de istorie sau arhitectură posibil să fie cam mult, dacă treceți pe la toate mănăstirile mai mult în tur informativ vă asigur că vă rămâne timp liber și pentru shopping la Iași.

travelblogmd-bucovina (135)
Iașiul în noapte

Am făcut tot acest traseu în weekendul trecut, mi-a plăcut și oricând sunt gata să-mi iau rucsacul și să mai merg, de fiecare dată aflu ceva nou și deosebit.

Notă. Intrarea în Mănăstiri e 10 RON, fotografia 10 RON.

Eveniment susţinut de hellobucovina, The Gerald’s Hotel din Rădăuţi, Best Western din Gura Humorului, Star Tur din Moldova şi cu suţinerea Inter Media din Suceava.

 

Urmărește blogul sau pagina de Facebook pentru alte articole despre Bucovina.