Aproape 80.000 de turişti români au vizitat Israelul în primele opt luni ale anului, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor înregistrate de Ministerul Turismului din Israel şi prezentate recent, iar până la finalul anului, ministerul previzionează aproximativ 130.000 turişti români în Israel şi 4,5 milioane de turişti din toată lumea, potrivit news.ro
Israelul este o destinaţie excelenţă de cuplu sau de explorat în doi sau chiar single. Turiştii sub 45 de ani deţin majoritatea în rândul celor care aleg să călătorească în Israel. Destinaţiile lor preferate rămân Tel Aviv, Ierusalim şi Marea Moartă. Cei mai mulţi turişti aleg să călătorească în Israel primăvara sau toamna, cele mai intense luni din punct de vedere turistic fiind mai, octombrie şi noiembrie. În medie, un turist cheltuie în Israel în jur de 150 de dolari pe zi. Cei care aleg să călătorească în grupuri organizate cheltuie peste 230 dolari pe zi, iar cei care călătoresc individual cheltuie cel mai puţin, în jur de 124 dolari pe zi.
”Costul mediu total al unei vacanţe în Israel, incluzând cazarea, transportul, cumpărături, mâncare şi băutură, este de 1.421 dolari. Din aceştia, costul cazării este de 630 dolari, costul transportului 242 dolari, cumpărături 171 dolari, mâncarea şi băutura 213 dolari”, precizează Ministerul Turismului din Israel.
Citeşte şi:
Israelul este o destinaţie importantă de călătorie pentru turiştii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel a început promovarea oraşelor Tel Aviv şi Ierusalim ca două destinaţii de city break într-o singură vacanţă, oferind experienţe multiculturale, o viaţă de noapte intensă, delicii gastronomice şi posibilităţi pentru turismul de aventură. Aproape 100 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv şi Eilat de principalele aeroporturi din România – Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Sibiu.