Deși este anormal pentru un travelblogger, recunosc, că nu mă pricep să fac fotografii. Această lacună trebuia deja rezolvată, dar deocamdată asta este, nu știu să fac fotografii și basta.
Îmi aduc aminte de acest lucru doar atunci când sunt într-un loc incredibil de frumos și nu pot capta momentul nici măcar jumate din ce văd cu ochii mei. Până vă povestesc, una alta, vă atenționez de la început, Dunărea la Cazane este mult, dar mult mai frumoasă decât am reușit eu să imortalizez.
Împreună cu colegii din infotripul de la Herculane am mers până pe faleza din Orșova, iar de acolo s-a închiriat un vaporaș. Drumul a fost cam 20 km. dus-întors iar peisajele se schimbau din frumoase în preafrumoase.
Pe traseu sunt câteva obiective turistice de care vă povestesc cu mare drag.
Aşa că barca ne-a dus pe valuri iniţial în apropierea Tabulei Traiana.
O placă ridicată de Împăratul Traian acu 2 000 de ani în urmă, ce comemora victoriile Imperiului Roman asupra Regatului Dac în anul 105 – 106. Apoi traseul se îngustează, se întră în aşa-zisele Cazanele Mici.
Cazanele Mici se întind pe o lungime de aproximativ 3 km, fiind poziţionate între masivele Ciucarul Mic (România) și Mali Strbac (Serbia).
Este mai mult decât spectaculos totul, munţii abrupţi pe de o parte şi de alta, verdele crud de primăvară de pe coastă, apa verzuie, după cum spuneam pozele nu prea pot reda frumuseţea locului.
Mănăstirea Mraconia se află pe malul stâng al Dunării. Manastirea Mraconia a fost ridicată pe locul unui fost punct de observaţie şi dirijare a vaselor de pe Dunăre, căci datorită reliefului, nu putea avea loc trecerea simultană a doua vase. Biserica a primit hramul Sfantului Proroc Ilie.
În imediata apropiere este şi stânca cu chipul lui Decebal. Este un basorelief înalt de 55 m ( cât un bloc de vreo 14 etaje), aflat pe malul stâncos al Dunării, între localitățile Eșelnița și Dubova. Este cea mai mare sculptură în piatră din Europa. Lucrările au durat tocmai 10 ani. Doar nasul măsoară 7 m. lungime. Cifrele poate nu vă spun nimic, dar închipuiţi-vă că o cameră de apartament are cam 5-6 metri lungime.
Toată călătoria a durat cam 3 ore. Închirierea vasului a fost 1500 de RON. În total am fost 30 de persoane.
Spuneam că nu mă pricep la fotografii, dar oricum am tot încercat să prind momente frumoase din croazieră. Inclusiv am ajuns şi prin cabina căpitanului, probabil i-am impresionat cu bâţâiala mea de colo, colo, să prind un cadru mai frumos.
Infotrip Herculane 24-26 aprilie 2015
Organizat de InfoTravelRomania si Asociatia Pro Turism Herculane. Autocar de la Hello Holidays, sustinut de Hotel Diana si Hotel Afrodita 4* din Herculane.