Ce poţi face în Sinaia+CONCURS + Update (+Câștigătorul!)

UPDATE 23 OCTOMBRIE. REZULTATE CONCURS!

FELICITĂRI EUGENIA!

Eugenia a fost înscrisă în concurs cu numărul 11 și a câștigat, mai jos vedeți răspunsul și un printscreen.

Top 5 al celor mai îndrăgite locuri românesti arată astfel:
5.Vama Albita si angajații săi:)))-ii ador când ne lasă să trecem fara a ne rascoli prin bagaje.
4.Salina Turda – am rămas placut surprinsă când am descoperit-o. Nu găsesti oriunde turturi de sare agatati natural deasupra ta. Iar vaslitul intre 4 pereti de sare e o experienta unică.
3.Brasov luat la pachet cu vârful Tampa – a fost primul oras ardelenesc vizitat de mine si m-a cucerit pentru totdeauna. Centru istoric drăguț,localnici friendly cu turistii, cei mai buni covrigi romanesti mancati vreodată – ce altceva sa mai vrei de la un oras?:))
2.Sibiu – orasul care seamana cu fericirea pt mine :centru istoric cu arhitectura austro-ungară, adorabilele Piete colorate impanzite cu terase si numeroase muzee. Eu zic ca e orasul perfect pt familistii in cautare de liniste.
1.Varful Caraiman cu cele 3 comori ale sale, Babele,Sfinxul si crucea Caraiman. E locul perfect pt a te rupe de lume si a-ti reîncărca bateriile. Eu am simtit o energie speciala la altitudinea de 2200, admirand Busteni-ul de sus.

lista participanti

Pas cu pas, presupun că v-am molipsit de Sinaia. Aşa că pe final fac un top al obiectivelor turistice plus un CONCURS.

Ce poţi face la Sinaia?

1. Mergi la Castelul Peleş şi Pelişor. Castelul Peleş a fost construit la iniţiativa primului Rege al României, Carol I, în afara perimetrului comunei Podul Neagului. În 1874 din iniţiativa suveranului, comuna primeşte numele de Sinaia. Un an mai târziu, în centrul localităţii sunt construite primele case boiereşti.peles-castel-travelblogmd (15)2. Ajungi pe la Mănăstirea Sinaia. 

18(2)3. Casa Memorială “George Enescu” – Legătura dintre George Enescu şi Casa Regală a României a început în anul 1898, după succesul parizian al opusului său nr. 1, Poema Română, ce se încheia cu Imnul Regal. El s-a bucurat de sprijinul Reginei Elisabeta, cunoscută şi sub pseudonimul artistic Carmen Sylva. Aceasta, recunoscând talentul tânărului muzician, i-a oferit ani de-a rândul o cameră într-un colţ intim al Castelului Peleş, unde să poată studia. De asemenea, Enescu era deseori invitat de regină pentru a susţine recitaluri la Palat. (mai multe detalii aici)casa-memoriala-ge-sinaia4. Te urci până la cota 2000 şi ai toată lumea la picioare 🙂COTA 2000 (3)5. Te primbli seara prin oraş, e absolut fantastic.SINAIA

6. Mergi cu copiii la un minicastel asemănător cum e Vila Cameliavila camelia sinaia (5)

Toate astea puteţi să le vizitaţi în timpul cel mai apropiat absolut gratuit dacă participaţi la CONCURS!

 Spuneţi-ne în comentarii, aici pe blog, CARE SUNT 5 LOCURI CARE VĂ PLAC CEL MAI MULT ÎN ROMÂNIA şi puteţi câştiga un weekend la Vila Camelia (două nopţi, cu mic dejun inclus, într-o cameră dublă). Perioada se stabileste de comun acord, în functie de disponibilitate.

Câştigătorul va fi ales prin  https://www.random.org/  în data de 23 OCTOMBRIE. Baftă!