Veneția, construită în întregime pe apă, reușește și în secolul vitezei să supravețuiască fără mașini. Parcă și acum văd canalele care șerpuiesc printre palate somptuoase și biserici mărețe. Chiar dacă a trecut ceva timp de când am trecut prin Veneția, mă gândeam că un articol proaspăt nu strică. Mai ales că se apropie lunile octombrie-noiembrie, perioadă perfectă (din punct de vedere a bugetului) pentru City Breakuri.
Dacă sunteți amatori de arhitectură aflați că-n oraș ai ce vâna. Pregătește-ți aparatul foto pentru instantanee cu piano nobile (adică primul etaj al palatului), cu fațada, coșurile de fum, portalul central sau vederi de pe platforma de pe acoperiș.
Toate aceste le poți vedea la aceste cinci palate pe care le propun astăzi:
Palatul Dogilor
O combinație de arhitecură gotică, bizantină, renanscentistă, Palatul Dogilor a fost reședința celor 120 de dogi care au guvernat Veneția timp de 1000 de ani. Cea mai recunoscută imagine a Veneției, elegantele fațade ale palatului orientate către piațetă și chei
Ca’Foscari
Parte din complexul Universității, fosta reședință a ducelui Foscari, este un adevărat exemplu de arhitectură gotică. Îl veți găsi cu privirea, plimbându-vă cu gondola sau vaporetto pe Marele Canal.
Ca’Dario
Reședința fostului Ambasador la Constantinopol, Giovanni Dario, negociatorul tratatelor de pace între turci și venețieni.
Ca’Rezzonnico
Colecţiile pe care le adăposteşte sunt foarte recompensatoare, ce constau din diverse opere de artă, cum ar fi picturi ale lui Giandomenico Tiepolo, Francesco Guardi, sau Pietro Longhi, precum şi obiecte de artă decorativă şi aplicată: mobilă, tapiserii şi sticlărie Murano.
Ca’ Pesaro
Un edificiu istoric şi un punct de reper arhitectural al oraşului situat pe faimosul Canal Grande. Pe lângă faptul că edificiul însuşi este un punct turistic pe care vizitatorii nu trebuie să-l omită în timpul vizitei lor în Veneţia, este şi gazda Galeriei Internaţionale de Artă Modernă
Detalii aici.