Recomand 3 evenimente OFERTANTE la care să mergi. Vin şi bucate tradiţionale într-un CONCEPT NOU

De când sunt Sommelier certificat urmăresc evenimentele din industria vinului. Fiindcă e sezonul strugurilor, şi iată, iată a vinului, vedeţi ce mai propun cramele noastre.

VinOPERA – un eveniment cu recital de muzică și vin nelimitat la Castel Mimi!

Oaspeții evenimentului, Concertino Accordion Band și Cristina Scarlat, muzicienii talentați care au cucerit, de-a lungul anilor, cu recitalurile lor pline de energie, pasiune și originalitate.
În programul evenimentului vei putea asculta compoziții clasice, folk și rock ale unor compozitori precum: Ronan Hardiman, Felix Mendelson-Bartholdi, Nino Rota, Bela Bartok, George Bizet, Sammy Nestico, Hans-Gunther Kolz, Evghenii Derbenko, Veaceslav Gordzei, Pee Wee Ellis, Antonio Vivaldi.

Te întrebi cum poți ajunge la VinOPERA fără mari bătăi de cap? E bine să știi că, special pentru eveniment, va fi pus în circulație trenul Chișinău – Castel Mimi, un tren diesel modern care te va aduce exact la porțile castelului și te duce înapoi la Capitală. Prețul pentru o călătorie rapidă și sigură va fi de doar 70 de lei (dus-întors). Trenul va porni din Chișinău la ora 17:30 și de la Castel Mimi la ora 22:30. VinOPERA vineri, 6 septembrie, începând cu orele 19:00, la Castel Mimi.

În fiecare sâmbătă deschid ușile larg tuturor celor care vor să savureze din atmosfera culturii de vinificație, din gama secretelor bucătăriei naționale găgăuze, precum și celor care sunt interesați în istoria regiunii viticole a Moldovei – Găgăuzia!

Veți avea parte de o excursie inedită în sudul Moldovei, orașul Comrat, la casa vinurilor care are o istorie bogată și interesantă de peste 125 de ani. Astfel, veți putea vedea crame antice și clădiri istorico-arhitecturale din perioada provinciei Basarabiei a secolului al XIX-lea, caracteristici și secretele vinificației, veți avea prilejul să participați în procesul de fabricare a vinului. Vinurile și bucatele naționale, gătite la cuptor într-un areal înverzit, vă vor crea o experiență de neuitat împreună cu cele mai savuroase vinuri din sudul Moldovei!

Cel mai mustos şi frumos festival de muzică și vin din Moldova- Must Fest – revine în forţă! Pe data de 14 Septembrie 2019, la orele 12.00 – 23.00, Combinatul de Vinuri „Cricova” te invită la o nouă ediţie Must Fest, ca să dăm cep la distracţii şi voie bună. Te aşteaptă un program încărcat cu veselie, tradiţii, ateliere de artizanat şi desigur mult must!

Un eveniment dedicat tradiţiilor moldave milenare, unde vei avea parte de:

Degustări profesionale ghidate de cei mai buni sommelieri
Iarmaroc cu creaţiile de artizanat a celor mai iscusiţi meşteri populari
Masterclass-uri de împletit sarmale, de făcut plăcinte, de olărit, ţesut
Expoziţii de covoare şi obiecte naţionale
Un program artistic incendiar
Show-uri de magie pentru cei mai “mici” oaspeţi
Excursii în faimoasele galerii subterane Cricova
Cele mai delicioase bucate tradiţionale asortate cu cele mai bune vinuri

Citeşte şi:

“Tot ce este acum la Castel Mimi nu puteau fi făcute de un singur om, toate sunt făcute în familie ”. Un altfel de interviu cu Cristina Frolov, Managing Director Castel Mimi