Noutățile acestui an de la Târgul de Turism „TOURISM. LEISURE. HOTELS”- Chișinău 2016

În perioada 07-10 Aprilie a avut loc târgul de turism, ediţia a XXI-a. Mie mi s-a părut sau chiar așa o fi fost!, dar anul acesta expoziția a fost mai dinamică.

Poate datorită faptului că au încercat să promoveze conceptul de “Satul Meu”, mai bine zis să promoveze pensiunile de la țară. Sunt aproape sigură că pe viitor o să fie și mai reușită implementarea proiectului. Am trecut sâmbătă pe la expoziție, pe la standurile pensiunilor și plăcintele se făceau în toi. Plăcut. De fapt asta și este una din noutățile Târgului-promovarea “Satului Meu”.

Au fost probabil vreo 5 standuri, evident mult prea puțin, dar curajoșii sunt de toată lauda. În special pensiunea Hanul lui Hanganu, Eco Resort Butuceni și reprezentanții satului Duruitoarea și chiar întreg raionul Râșcani.Satul Meu Targ de turism travelblog

Mai apoi am zăbovit pe la mai multe standuri ale agențiilor de turism sau standurile de țară. România a promovat intensiv Delta, Bucovina și turismul balneo (Băile Olănești, Felix, Slănic). Eu, de altfel deja mă vedeam într-un sejur la Gura Humorului la Best Western Bucovina.travelblog.md romania targ de turism chisinau În Gura Humorului veți găsi un parc de distracții super fain, Parcul Ariniș.travelblog.md targ de turism (1)Foarte puține materiale promoționale am văzut cu hotelurile de pe litoralul românesc. Aproape deloc. Standul Bulgariei, ca de obicei impunător. M-a surprins că promovau nu doar litoralul dar și o Bulgarie Religioasă, Culturală, Gastronomică. La Standul Turciei mai puțină agitație. M-a mirat că nu mai erau acele tone de broșuri cu hoteluri ultra all inclusive atât de omniprezente la alte edițiii.

Destinația “Grecia”, ca de obicei, prezentă prin Mouzenidis Travel. Și TatraBis promova destinații precum Slovacia. De altfel, am și văzut în ofertele la TatraBis un circuit cu autocarul prin Slovacia cu plecare din Chișinău. Bravo pentru Premium Tur și Voiaj International care au știut să adauge elemente deosebite standului ca mai apoi să le promoveze intens și pe online.travelblog.md targ de turism (2)

travelblog.md targ de turism (4)

Și o altă noutate a verii este promovarea Maltei pe piața turistică din Moldova. Deocamdată cu transfer din Chișinău spre București, dar discuțiile sunt pentru un charter direct din Chișinău.

Partea super faină pentru Malta, copii călătoresc gratis, iar pentru seniori 50+ este un mare avantaj la preț.

Grecia-anul acesta are mai multe oferte interesante, Rhodos este noutatea sezonului. Și continuă charterele spre Muntenegru organizate de Condor Turism. 

Concluzia-oferta turistică se diversifică simțitor. Deși presupun că tot Turcia și Bulgaria vor fi lideri, urmată de Grecia, cert este că Muntenegru, Spania, Croația, Cipru “va fura” turiști semnificativ. Partea proastă că veniturile oamenilor s-au redus în euro, piața se restrânge.

Noutăți de la târg sunt sigură că sunt mai multe, eu vă zic ce am reușit să văd și să aud într-o singură zi. Dacă știți mai multe scrieți comentarii 🙂