Kayaking pe Nistru, țesut la covoare, învărtit la sarmale și alte experiențe propuse de un nou tur-operator de la noi

În ultima perioadă se vorbește tot mai mult despre turismul receptor în Moldova, fapt care bucură enorm. Mai mult decât atât, sunt organizate un șir de evenimente și campanii de promovare a Moldovei ca destinație turistică, care în timp cu siguranță vor aduce rezultate.

Doar că astăzi aș dori să vorbesc despre cei care sunt puntea între consumator (turistul) și prestatorii de servicii turistice de la noi, adică despre tur-operatori. Pe lângă conceperea și promovarea unor produse turistice integrate, aceștia au adesea și rolul de dezvoltare a unor destinații noi.

Tendința mondială prezice că în viitor aceste servicii vor dispărea așa cum tot mai mulți preferă să-și organizeze de sine stătător călătoriile. Cu toate acestea, există destinații, cum ar fi Moldova, unde organizarea unei călătorii este mult mai comodă prin companii profesioniste pentru a garanta o experiență calitativă. Până la urmă depinde și de așteptările turiștilor.

Dacă până în prezent în Moldova activau doar câțiva tur- operatori care elaborau pachete turistice în țara nostră, am fost plăcut surprinsă că pe piața locală a apărut un nou jucător – GoAdventure. Și nu unul simplu. Turismul de aventură este pentru ei nu doar pasiune, ci și un stil de viață. Din dorința de a comunica cu oamenii, de a dezvolta comunitatea locală, s-a născut acest proiect inovator și unic pentru Moldova.

Colecția de experiențe pe care le puteți trăi este vastă și pe toate gusturile. Aceasta se axează pe patru dimensiuni importante din viața Moldovei autentice: experiențe active, culturale, gastronomice și vinicole. Dacă ești aventurier, atunci poți escalada stâncile de la Orheiul Vechi, poți  face kayaking pe Nistru, poți descoperi Moldova zburând cu un balon cu aer cald, pe jos sau cu bicicleta. Oricare activitate ai alege, emoțiile pozitive sunt garantate.

Dacă ai pasiune pentru patrimoniul cultural, poți lua parte la țesutul covoarelor naționale la Centrul Meșteșugăresc Arta Rustică și Muzeul Casă Părintească sau poți descoperi tradițiile lipovenilor din Pocrovca.

Și pentru că bucătăria locală este apreciată la justa valoare atât de noi cât și de gurmanzii din toată lumea, poți nu doar să savurezi gustul autentic al acestora, dar și să înveți să pregătești zeamă, sarmale, mămăligă sau plăcinte.

Călătorii din noua generație preferă să plece acasă nu doar cu poze, ci și cu noi abilități.

Și nu în ultimul rând – vinul. Legenda vie a Moldovei. Oamenii și istoria care stă spatele fiecărei vinării.

Ceea ce mi s-a părut neobișnuit este denumirea fiecărei experiențe din care poți să înțelegi despre ce este vorba: Mămăliga Mania, Roll Over Sarmale, Mommy’s Zeama, Gone with the winds, Counting Barrels, sau chiar Tree of Life.

Iar pentru a înțege despre ce vorbesc vă invit să descoperiți www.goadventure.md în special vă rog să atrageți atenția la categoria One Day Experience o să vă surprindă.

Rubrică susţinută de magazinul online www.comenzi.md