Despre “experiența care o poți trăi în Moldova” la emisiunea “Ждем в гости”, difuzată în peste zece țări

“Ждем в гости” (Vă așteptăm în ospeție) cu Zura Dvali –este o emisiune despre cultură, istorie și tradițiile diferitor țări ale lumii. Zurab Dvali, realizatorul emisiunii, călătorește și îi invită și pe spectatori să meargă împreună cu el în locuri frumoase, să vadă obiectivele turistice, să admire natura și să întâlnească oameni interesanți. În noiembrie 2017, realizatorii au vizitat Moldova și au filmat două serii despre turismul vitivinicol din Moldova cu sprijinul Winetours Moldova (www.winetours.md) și al directorului Veronika Tomescu Raetsky.

Am contactat directorul Winetours Moldova, să ne dea mai multe detalii din culise:

“Am fost recomandați realizatorilor emisiunii ca fiind o companie de încredere respectiv ei ne-au contactat. Le-am scris detalii despre program și tot ce am putea oferi aici în Moldova, au rămas impresionați și pe urmă s-au dovedit chiar foarte încântați, încât au realizat două emisiuni și nu doar una, așa cum preconizau.

Vreau să le mulțumesc tuturor partenerilor noștri din Moldova, că au fost deschiși și au susținut realizarea emisiunii. Fiindcă s-a filmat o săptămână și a presupus niște costuri semnificative. Să menționez că echipa a fost foarte profesionistă, au făcut două ediții (Darurile Moldovei și Drumul Vinului) dar ambele au avut un scenariu, un fir roșu și un mesaj. Scopul lor a fost să evidențieze anume “experiența care o poți trăi în Moldova“ accentul s-a pus pe “să cunoști oamenii, bucatele și tradițiile noastre”. De altfel, acesta este și specificul emisiunii.

Zura Dvali, a rămas foarte impresionat de tot ce a văzut, în special la vinării, fiecare cu specificul său, Purcari care este cea mai veche vinărie (cramă) din țără, Et Сetera prezentată drept o afacerea de familie, unde în tot ce fac se simte căldură și pasiune, Castel Mimi, ca fiind una dintre cele mai frumoase clădiri arhitecturale din domeniul vinicol. Desigur, inegalabila Cricova recunoscută mondial pentru subteranele și colecția sa. Menționez, că am fost la familia de olari Scutelnic, unde la fel a fost o experiență inedită, ei sunt la început de cale și ne bucurăm că le-am oferit o vizibilitate. Am trecut pe la Orheiul Vechi să arătăm gospodăriile de odinioară dar și pe la Clișova, unde am văzut tradiția covorului moldovenesc.

Noi, ca companie am mai avut experiența de a prezenta țara și obiectivele turistice bloggerilor și jurnaliștilor străini, în special din SUA și Marea Britanie. Dar această experiență la TV a fost o premieră. Emisiune va aduce o mare vizibilitate a țării. A apărut pe canalul Настоящее Время, difuzată în toate țările post sovietice dar și Germania, și Israel”.

Vă invit, să găsiți timp, să vedeți ambele emisiuni și credeți-mă, că o să vi se facă poftă de Moldova.

Rubrică susţinută de magazinul online www.comenzi.md