Dacă e azi, atunci azi să fie

Acu ceva ani am făcut o călătorie în Malta. Deşi este o ţară foarte mică, insulară, ai mereu ceva de făcut şi văzut. Într-una din zile am ajuns din Cirkewwa la Laguna Albastră, iar de acolo am luat o barcă cu motor şi am pornit spre orăşelul Victoria, capitala insulei Gozo. Îmi aduc aminte, că vizitasem o închisoare, biserici malteze, iar când trebuia să ajung la Fereastra de Azur de pe insula Gozo, oboseala mă doborâse şi am lăsat pe altă dată.

Iar altă dată nu a fost şi NICI NU VA FI. Fiindcă Arcul Natural din Calcar s-a prăbuşit.

O situaţie similară a fost, când am călătorit la Istanbul, efectiv uitasem să trec printr-o aripă a Muzeului Topkapi. Văzusem Haremul, zeci de colecţii de bijuterii şi haine ale sultanilor şi cadânelor, dar uite n-am văzut Sabia lui Ştefan cel Mare. Deja, cine ştie, pe când mai ajung în acel loc.

Povestesc aceste detalii, pentru alţii, dar şi un mare REMINDER pentru mine.

Dacă ai ceva de făcut, fă-o ASTĂZI!

Bunăoară, în ultimii ani, de când am dat-o în pasiunea studiilor, a trebuit să mă organizez foarte bine. După serviciu, începeam un alt serviciu, treburile casnice. Şi dacă este de călcat, azi calc, dacă este de făcut curat, azi fac şi tot aşa.

Dacă trebuia să mă pregătesc pentru sesiunea din decembrie, atunci în fiecare weekend rezervam câteva ore şi învăţam, în sesiune absolut totul era deja făcut. În patru ani, niciun profesor nu a auzit de la mine, că eu nu am avut timp să fac o anumite sarcină.

Unde e PAUZA?

Pentru persoane obişnuite cu multitaskingul, unele sarcini casnice se îmbină perfect şi cu studiul. Cu telefonul după mine ascult sumedenii de lecţii online fie pe Youtube, pe edX sau pe Coursera. Pentru mine asta şi înseamnă PAUZA.

Ce facem SEARA?

Deşi aparent după ora 22:00, 23:00 suntem foarte obosiţi, creierul nostru încă funcţionează perfect. Obligatoriu citesc nişte articole de HR, Marketing, câteva pagini dintr-un manual la un anumit obiect de studiu. Pare că nu reţin totul, dar când recitesc, îmi dau seamă că eu deja ştiu despre ce este vorba.

În concluzie, azi înseamnă azi, aşa pot să fac multe. Iar când e vorba de călătorii, când găsim vreun obiectiv turistic, care nu tocmai este aproape de noi, nu amânâm pe altă data. Aşa am deviat intenţionat de la traseu şi am vizitat Beglik Tash, Mănăstirea Rila, Monumentul Tropaeum Traiani şi multe, multe altele. Fiindcă, cine ştie, când mai treci pe acolo şi când se va ivi o nouă ocazie de călătorii anume în acel loc. Şi oportunităţile astea, nu prea iubesc ele să ne aştepte ?.

Sursa poza aici