4 secrete pentru zborurile low-cost (guest-post Tatiana Ungureanu de la SEOlium)

Zborurile low-cost sunt o soluție perfectă pentru cei care își doresc să călătorească ieftin, chiar dacă acestea presupun lipsa mai multor servicii. Unul dintre acestea este bagajul de cală, pentru care se percepe o anumită taxă. Însă, pentru a face o afacere și să economisiți, trebuie să știți câteva secrete.

Rezervați biletele cu 6 săptămâni înainte

Diferența dintre biletele cumpărate cu mai mult timp înainte și cele cumpărate în ultimul moment este prețul. Cei ce au nevoie să își cumpere biletul în ultimul moment, de cele mai multe ori sunt dispuși să dea oricât doar ca să ajungă la destinație. Companiile aeriene știu asta și oferă bilete la prețuri mai mici compensându-și cheltuielile. Mai multe studii arată că cel mai mic preț la bilete este cu 6 săptămâni înainte de zbor, când acestea ajung să coste mai puțin decât prețul mediu.

Abonați-vă la alertele de preț

În ultimul minut bilete la un preț accesibil și convenabil sunt greu de găsit dar nu imposibil, secretul e să știi unde să cauți. Dacă ești o persoană care călătorește mult sau doar vrei să știi când apar cele mai bune oferte trebuie să te abonezi la noutățile companiilor aeriene pe care le preferi. Fii mereu cu ochii pe aceste oferte în mod deosebit marți după-amiază, explicația e următoarea: companiile aeriene atunci vor ști dacă au sau nu toate locurile cumpărate, iar dacă nu – vor coborî prețurile și își vor anunța abonații.

“Regula 24h”

Multe companii aeriene oferă posibilitatea de a anula biletul cu cel puțin 24 ore înainte de zbor. Dacă ai găsit o ofertă mai bună pentru zborul tău, atunci îl poți anula și să îl cumperi din nou.

Cumpără biletul doar într-o direcție

Uneori să cumperi bilet dus-întors de la aceeași companie poate fi mai scump decât dacă ai cumpăra biletul întors de la o altă companie. Cel mai bine este să urmărești toate ofertele și să cercetezi piața.

Un detaliu important la care trebuie să atrageți atenția sunt condițiile check-in-ului. Pentru multe companii este obligatoriu efectuarea check-in-ului online cu un termen anumit înainte de plecare, acesta fiind gratis. Pentru pasagerii care nu îndeplinesc această condiție, vor fi obligați să achite o taxă suplimentară la îmbarcare.

 

Vezi şi articolul travelblog.md recomandă:12 sfaturi să călătoreşti mai ieftin