Vacanța perfectă pentru întreaga familie iarna asta? 5 hoteluri child-friendly pentru o vacanță de iarnă în Bulgaria

Am contactat mai multe agenții de turism din Chișinău să-mi ofere recomandări de hoteluri potrivite pentru familii cu copii. Cea mai receptivă a fost dna. directoare Irina Rotaru de la EnjoyTravel – CTTurism SRL

Criteriile de selecție: să fie hoteluri potrivite pentru familii cu copii și destinațiile accesibile pentru acestă iarnă. Adică Egipt, Dubai, Slovacia, Bulgaria, Austria, România.

Mai jos găsiți o listă utilă pentru Bulgaria, Bansko și Borovets (deși este o listă scurtă, sper să fie utilă)

Orașul Bansko este situat la 925 m altitudine, iar zona de ski se întinde între 2.000 si 2.600 m altitudine.  Bansko este cea mai modernă stațiune de ski din Bulgaria, bucurându-se de cel mai bun centru de ski din Europa centrală și de Est.

Hotel Guinness 4****

Hotel Guinness 4* este situat la 400 m de telegondola si la 500 m de centrul orasului. Hotelul a fost construit în 2008.

Gratuit: acces la piscină, saună, baie de aburi, utilizare vestiar pentru echipamentul de schi, transport până la stația schi, Wi-Fi în zona recepției.

Contra cost: Biliard, jocuri electronice, tratamente SPA, masaj, Wi-Fi în cameră.

Facilități ski: stația de telegondolă la 400 m depărtare, camera pentru depozitat echipamentul de ski, transfer cu autobuzul la/de la stația de telegondolă.

Special pentru copii: piscină și mini-club

Hotel Lion Bansko 4*

Localizare: în Bansko, la 1 km centrul stațiunii și la circa 500 m de ski lift. Hotel Lion Bansko 4* a fost construit în 2005 și renovat in 2016.

Facilități hotel: recepție, restaurant, lobby bar, Wi-Fi, seif, schimb valutar, room service, sală de conferințe, magazin, spălatorie, curățătorie chimică, fier de călcat, SPA, parcare.

Special pentru copii: pătuț pentru copii (gratuit, la cerere), scaun înalt (gratuit), piscină pentru copii.

Sport și agrement:
– gratuit: piscină interioară, sală de fitness
– contra cost: biliard, masaj, jacuzzi, saună

Hotel ORPHEY 4 *

Este localizat la 200 m distanță de centrul stațiunii Bansko și la aproximativ 1,5 km de gondolă. Hotelul este potrivit pentru familiile cu copii și turiști individuali sau pentru grupuri . Hotelul oferă condiții excelente pentru schiori și snowboarderi.

Pentru copii: pătuț (la cerere), zona de joacă, babysitting (la cerere, contra cost).

Servicii gratuite: acces la piscină cu jacuzzi, baie de aburi, fitness, transport până la Gondolă, internet în cameră și în zonele publice.

Servicii contra cost: tenis de masa, masaj, Hamam, jocuri electronice, biliard, seif în cameră.

 Hotel Kempinski Grand Arena 5*

Localizare: parte a prestigiosului lanț hotelier Kempinski, Hotel Kempinski Grand Arena 5* este convenabil amplasat aproape de centrul stațiunii Bansko și de ski lift.

Facilități hotel: recepție, restaurant principal The Gallery, restaurant mediteranean Come Prima, Sushi Bar & Teppanyaki Grill, lobby bar, salon cu balcon Bella Vista, bar Vitamina, bar cu pian Sing Sing, Wi-Fi in hol, seif, schimb valutar, room service ,centru SPA, salon de înfrumusețare, salon de coafură, sală de conferințe Olympia, sală de conferințe, spălătorie, magazin, parcare, cameră pentru depozitarea echipamentului de ski.

Special pentru copii: pătuț bebeluș (gratuit), scaun înalt (gratuit), club pentru copii, loc de joacă, piscina pentru copii (adâncime 50cm).

Cea mai veche staţiune montana din Bulgaria, atestata in 1896, Borovets păstrează tradiţia unei staţiuni de renume fiind astazi cea mai mare şi una din cele mai moderne staţiuni de schi din Bulgaria.

Este situata in vecinatatea colinei Borovets, pe pantele de nord ale versantului Mousale, la Est de Rila. Patura de brazi şi poziţionarea la 1390 m deasupra nivelului marii (cele mai inalte parţii regăsindu-se la 2600 m) fac din Borovets locul ideal pentru recreere şi relaxare.

Hotelul Rila 4*

Facilități hotel: recepție, restaurant principal, terasa panoramică, restaurant à la carte, meniu dietetic, meniu vegetarian, lobby bar, bar la piscină, bar de noapte, aer conditionat în locurile publice, seif, room service, Wi-Fi în lobby, cazinou- in sezonul de iarnă, spălătorie, călcătorie, curățătorie uscată, schimb valutar, centru SPA, centru de conferințe, 8 săli de conferințe, facilități generale pentru persoane cu nevoi speciale, parcare, piscină interioară încălzită, jacuzzi, sala de fitness, masaj, salon de frumusețe, salon de coafură, baie de aburi, baie turcească, încalzire centralizată.

Pentru copii: pătuț pentru infanți (gratuit, la cerere), scaun înalt la restaurant (gratuit, la cerere, baby sitter contra cost (copii 2-3 ani), zona cu jocuri pentru copii (contra cost).

Detalii pentru perioada disponibilă și prețuri apelați reprezentanții agenției EnjoyTravel (Str. Alexandr Puşkin 4,Chișinău
+373 22 924 429; +373 22 925 529 ; +37360925925, www.enjoytravel.md)

Compania activează din 2001. Iar principala direcție în activitatea lor este de a organiza tururi individuale și personalizate.

Vor urma recomandări și din alte destinații.