Unde în Chișinău poți învăța o limbă exotică?

Am numit limbă exotică, convențional, orice limbă în afară de engleză, italiană, rusă, franceză, spaniolă, germană. Sunt mai multe centre, care au în oferta educațională învățarea acestor limbi străine de circulație internațională, respectiv le-am exclus din start.

zf.ro scria într-un articol că „angajatorii plătesc şi 1.000 de euro net pe lună pentru un vorbitor de limbă străină precum olandeză, suedeză, norvegiană sau daneză, sumă cel puţin dublă faţă de cât primeşte un candidat care vorbeşte doar engleză sau franceză. Acest lucru vine în contextul unui deficit de absolvenţi care pot comunica într-o limbă străină considerată exotică”.

Limba ebraică. Puteți să vă înscrieți online aici sau la numărul de telefon (022) 88-77-22.

Orele se petrec la Antrium, Centrul Cultural Israelian, etajul 8.

Orele sunt gratuite. Profesorii sunt vorbitori de rusă, dar înțeleg și limba română. De altfel, foarte buni. Am avut vreo 2 încercări. N-am continuat din lipsă de timp.

Limba chineză. Înscrierile se fac până la 05 septembrie 2018. ULIM. Băiatul meu (12 ani) a făcut un an de limbă chineză, i-a plăcut și va continua.

Limba turcă. ULIM anunță înscrierea la cursurile gratuite de limbă turcă pentru anul academic 2018-2019
Dna Hülya Küçükoğlu, dr. în filologie, prof.univ, la Universitatea Hacettepe din Ankara, Turcia, va ține cursurile de limbă turcă în anul academic 2018-2019, organizate la ULIM în baza acordului de colaborare cu Ambasada Republicii Turcia în Republica Moldova.
Toți doritorii (nivelul începător, intermediar și/sau avansat de cunoaștere a limbii) au posibilitatea de a se înscrie, prin expedierea formularului de aplicare completat până în data de 10 septembrie curent, la adresă de e-mail: cci@ulim.md.

Pentru detalii nu ezitați să-i contactați la tel: 022-20-59-21

Limba polonă. ULIM anunță înscrierea la cursurile gratuite de limbă polonă pentru anul academic 2018-2019.

Profesorul Stanislaw Zelek va ține cursurile de limbă poloneză în anul academic 2018-2019, organizate la ULIM în baza acordului de colaborare cu Ambasada Republicii Polone în Republica Moldova.
Toți doritorii au posibilitatea de a se înscrie, prin expedierea formularului de aplicare completat până în data de 10 septembrie curent, la adresă de e-mail: cci@ulim.md.

Pentru detalii contactați-i la tel: 022-20-59-21

Limba Coreeană. Doritorii vedeți toată informația pe acest afiș, anunț recent plasat de Korean Culture and Language Center “Se Jong” Republic of Moldova.

Limba Cehă sau Limba Bulgară o puteți învăța la Lexicon-Clasic, accesați aici. Cândva m-am înscris la ei să fac ore de suedeză, dar n-am mai fost. Nu știu exact detalii, dar știu că-s de mult timp pe piață. De vreo 17 ani.

Pentru limba polonă și limba turcă vă recomand să urmăriți site-ul și noutățile Universității de Stat din Moldova.

Am făcut ore de polonă la USM cu 2 ani în urmă. Absolut gratuit. Profesoara, Kamila Kwiatkowska. Ea este implicată acum la un proiect online de învățare a limbii polone. Pentru detalii, vă recomand să vă înscrieți aici, Kursy Lubelskiego Uniwersytetu Inspiracji.

Limba Japoneză. Fundaţia Pentru Relaţii Moldo-Japoneze din curtea USM, strada A.Mateevici 60. Deși posterul este unul mai vechi, toate datele sunt valabile.

 Limbile: Daneză, Finlandeză, Norvegiană și Suedeză. Update 1. Am primit un link cu știrea de pe diez.md cu următorul mesaj „Clubul Consulilor Onorifici „DIALOGUE 2018”, în cadrul programului „Colaborarea nordică în Moldova”, începe admiterea la studii a persoanelor care doresc să studieze limbile nordice prin intermediul limbii engleze.
Cursurile, se vor desfășura online la limbile: daneză, finlandeză, norvegiană și suedeză prin intermediul limbii engleze. Lecțiile vor fi predate de profesori din țările respective.

Informații suplimentare despre cum te poți înscrie la un astfel de curs poți afla la:

adresa de e-mail: clubdialogue2018@gmail.com

telefon: 068339379; 078001513.