Un român a făcut imposibilul. 34.554 de km pedalați și alți 4.100 de km navigați, de la Deadhorse în nordul Alaskăi până la Ushuaia, în sudul Țării de Foc

Radu Paltineanu a unit cele două Americi. 34.554 de km pedalați și alți 4.100 de km navigați, de la Deadhorse în nordul Alaskăi până la Ushuaia, în sudul Țării de Foc.

Expediţia l-a purtat prin prin toate țările și teritoriile continentale ale Americii de Nord și Sud: Alaska (SUA)-Canada-SUA-Mexic-Guatemala-Belize-El Salvador-Honduras-Nicaragua-Costa Rica – Panama-Columbia-Venezuela-Brazilia-Guyana-Surinam-Guiana Franceză (Franța)-Peru-Ecuador-Bolivia-Argentina-Paraguay-Uruguay-Chile. A început pe 5 august 2015 şi a durat puţin peste 3 ani.

Radu Paltineanu este român-canadian, alpinist, cicloturist și blogger, Radu este mai presus de toate un pasionat al aventurii și călătoriei. Dacă în 2013 traversa în echipă mare parte a Scandinaviei și Europei de Est pe bicicletă (peste 2,400 de km) pentru a trage un semnal de alarmă în privința proiectului minier propus la Roșia Montană, anul ce a urmat, acesta a decis să traverseze întreaga Europa și Asie centrală cu autostopul.

Cu ocazia încheierii expediției de peste 14,000 de km parcurși cu autostopul de la Paris la Teheran, în Iran, Radu organizează și o ascensiune pe vârful Damavand (5671 m), cel mai înalt vârf vulcanic al Asiei, începând astfel proiectul “7 Volcanic Summits”.

În 2015, Radu și-a propus un proiect și mai ambițios, și anume să fie primul român care traversează cele două Americi pe bicicletă, din Alaska până în sudul Argentinei, pedalând prin toate țările nord, central și sud americane, primul român care reușește traversarea în întregime a Americilor pe bicicletă prin toate țările continentale ale celor două Americi.