Top 7 hoteluri care mi-au plăcut cel mai mult din infotrip-powered by Voiaj International

Sunt deja acasă. Încerc să creionez impresii din infotripul care tocmai s-a terminat. Intenţia mea era să scriu impresii în fiecare zi, acolo pe loc, dar din cauza vitezei nu prea bune a internetului, am renunţat.

logo-voiaj-_20-ani_ro

Conform programului am vizitat iniţial hotelurile din apropierea Alaniei, apoi au urmat hotelurile din apropierea oraşului Antalya, în altă zi Belekul, iar spre final am vizitat zona Kemer.

Fiindcă au fost hoteluri diferite, ca şi concept, nu ştiu dacă mai este relevant să povestesc impresii “pe zile”, aşa că voi povesti, de fapt, ce m-a impresionat mai mult. Probabil (este firesc în acest caz) să-mi placă anume hotelurile foarte bune, fiindcă pe litoralul turcesc anume detaliile fac diferenţa. Topul meu este unul subiectiv și încerc să vă povestesc pe îndelete, ca unei cumătrițe  🙂 .

Înainte de a trece la topul propriu-zis, haideţi să vă zic despre “acele detalii” care diferenţiază un hotel de altul şi de ce un hotel de 5* este mult mai scump decât altul, la fel de 5*?

Distanţa faţă de aeroport, nu este un factor tocmai foarte relevant, dar trebuie luat în calcul. În fine, drumurile în Turcia sunt bune, autocarele care fac transferul au condiţii decente, aşa că distanţa mai mare sau mai mică nu prea contează.

– Mai nou, la hoteluri, în hol, de bun-venit eşti servit cu ceva răcoritor, ceva dulce sau şampanie. Nişte detalii, care cu siguranţă te fac să te simți bine.

Cazarea propriu-zisă este un proces rapid, dar de fapt cam peste tot, aici nu ştiu dacă diferă mult de la un hotel sau altul.

– Să admitem că aveţi o cameră standard, de obicei la hotelurile bune camera este destul de mare, ajunge şi până la 45 m.p. Doar ca o observaţie, hotelurile cu staif au un design minimalist şi cu mult gust.

– La un hotel bun veţi găsi în cameră cel puţin: un coş cu fructe, frigiderul plin de Cola, Fanta, Sprite, lapte pentru copii, dacă e cazul, apă minerală, bere din producţie locală şi ceva snack. La baie produsele de îngrijire personală sunt variate, inclusiv pastă, pereuţă de dinţi, halat, papuci. Vorbesc de aceste detalii, fiindcă nu toate hotelurile de 5* au aşa ceva, iar dacă pentru voi toate astea contează atunci vă zic, că ele undeva se vor regăsi desigur în preţ. De altfel, la hotelurile scumpe, produsele de igienă sunt de branduri de genul Dior. Și desigur este o curăţenie impecabilă în cameră.

– Mai departe, mergem spre restaurantul principal. De obicei la un hotel de 5*, ceva mai scump, masa este foarte variată la tot, la salate, supe, carne, desert, fructe  etc…deci într-un cuvânt masa este foarte variată. Povestesc aşa amănunţit, după cum spuneam aceste detalii fac diferenţa de preţ între hotelurile de 5*. Meniuri separate pentru copii, meniu pentru cura de diabet, mai nou am văzut meniu pentru vegani.

La un hotel de 5* sunt peste 10-15 baruri pe tot teritoriul, asta însemnând patiserii, snack baruri, cafea turcească, narghilea. Baruri pe lângă piscină, la plajă, pe ponton, în hotel. Deci în aşa fel sunt gândite, încât să depui efort minim pentru a-ţi lua un cocktail. Iarăsi, la multe din ele este deservire, nu autodeservire. O parte din baruri funcţionează 24 de ore, iar în meniu au băutură de import. Sper să fiu înţeleasă corect, acestea toate sunt nişte detalii care contează pentru mulți turiști.

Fiindcă hotelurile de 5*  mai ieftine au incluse băuturile alcoolice de producţie locală, cele de import pot fi cu extraplătă.

– Plaja… la hotelurile bune plaja, în mare parte, este de nisip, nu este o regulă desigur, dar dacă nu au nisip natural, atunci toarnă nisip. Dar nu este o regulă. Plajele sunt curate cam peste tot. Prosopul pentru plajă este gratuit. Rar se întâmplă să lăsaţi gaj (10 USD) la recepţie.

– Hotelurile cu un concept orientat pe familii, au zone bine delimitate şi amenajate pentru copii. Piscine separate, tobogane, vreo 10 ore de activităţi zilnice diferite, dădacă pentru bebeluşi chiar şi de la 6 luni. Dormitoare pentru bebeluşi. Restaurante pentru copii. Şi centru media pentru adolescenţi. Toate astea trebuie de specificat, când alegeţi un hotel scump, să nu trebuiască să plătiţi ceva suplimentar.

– Hotelurile elitiste, pe lângă camerele standard, family, deluxe,etc.. mai au în vânzare vile. Când vorbesc de vilă, nu mă refer la căsuţe unde de fapt sunt camere standard, mă refer la vile cu 3-4 dormitoare, majordom disponibil 24 din 24 🙂 şi muuuuuuulte alte detalii, gen pregătirea vilei pentru somn 🙂 , sau micul-dejun la pat 🙂 .

Restaurantele À la carte într-un hotel mai bun sunt de obicei incluse în preţ şi sunt cam vreo 5-7 cu bucătării variate. În rest, restaurantele À la carte sunt cu plată suplimentară.

– Numărul piscinilor…de obicei sunt multe, fie pentru adulți, fie pentru copii. Amplasate în zone de relax sau zonele mai “active” ale hotelului.

Săli de forţă, SPA, coafor, hamam, toate astea au cam toate hotelurile de 5* şi aici depinde cât de enorme şi dotate sunt toate.

– La multe hoteluri deja este tradiţia de a invita artişti profesionişti din diverse ţări pentru reprezentările de seară.

– Într-adevăr, detaliile fac diferenţa, iar consultanţii de la Voiaj International sigur vor găsi ceva pe potriva aşteptărilor şi dorinţelor voastre. Totul trebuie doar să le explicaţi clar pe ce puneţi mai mult accent. Desigur este o anumită situaţie când mergeţi cu un bebeluş şi aveţi nevoie de blender, lapte praf sau mâncare specială şi alta e când mergeţi în luna de miere. Sau sunt cazuri separate pentru cei cu nevoi speciale. Deci toate aceste detalii trebuie specificate.

Spuneam, că încerc cumva să explic de unde vine diferenţa de preţ la hotelurile de 5* faţă de alte hoteluri de 5*, nu ştiu dacă mi-a reuşit. În postarea următoare încerc să fac lumină, între un hotel de 4* şi de 5* de pe litoralul turcesc.

Logo Turkey

Să trecem şi la Top (sper că nu v-am plictisit).

1. Rixos Tekirova Kemer– un hotel foarte bun, liniştit, potrivit pentru familii cu copii.

rixos (1)

rixos (2)

rixos (3) 2. Rixos Beldibi Kemer– un hotel mic, foarte elegant, potrivit pentru seniori.

beldibi (2)

beldibi (3)

beldibi (1)

 3. Titanic Deluxe Belek– foarte fain pentru tineri, în special pentru cei care vin pentru mai mult timp, dezavantaj este foarte departe de mare. Vreo 20 minute de mers pe jos, prin pădurice.

titanic (1)

titanic (2)

titanic (3)

4. Rixos Belek– e foarte select, are un centru SPA incredibil de mare.

rixos belek (1)

rixos belek (2)

rixos belek (3)

5. Alva Donna Exclusive Belek– o parte a hotelului este pentru cei mai activi din fire, o altă parte este doar Relax Hotel.

alvadonna eclusive (1)

alvadonna eclusive (2)

alvadonna eclusive (3)

6. Papillon Zeugma Belek– este foarte potrivit pentru odihnă liniştită.

PAPILLON (1)

PAPILLON (2)

PAPILLON (3)

7. Alva Donna World Palace Kemer-un hotel enorm, unde se gătește foarte bine.

alva donna world palace 2

alva donna world palace 3

alva donna world palace

Recomandări spre final,pentru o vacanță cel puțin liniștită, mai bine să vă informați de toate detaliile de la consultanții Voiaj International. Este foarte important bugetul alocat vacanței dar și detaliile care contează anume pentru Voi.