Sighişoara Medievală-în topul destinaţiilor “de văzut într-o viaţă”

Dacă v-ar întreba cineva, unde visați să ajungeți în vacanță, probabil răspunsul ar fi unul cât se poate de exotic, poate ați alege Argentina, Maldives, Statele Unite etc..și puțini s-ar gândi la România. România este o țară extraodinar de frumoasă, cu un potențial turistic enorm, care încă nu este descoperită de noi. România e frumoasă-așa cred și chiar dacă am văzut multe locuri, oricum aș avea destinații și atracții turistice pentru încă vreo 5 ani înainte.

Am vizitat Sighișoara în august, cu toate că aș recomanda să vizitați orașul în perioada unui festival or la Sighișoara se organizează câteva.
La sfârșitul lunii iulie are loc festivalul medieval, în septembrie festivalul de fanfară, în februarie festivalul de blues.
Când ajungeți la Sighișoara începeți traseul de la Cetate, monument protejat UNESCO din 1999. Inițial cetatea a fost ridicată în 1280, ca mai apoi în secolul XIV sub cetate să se stabilească meșteșugarii. Treptat cetatea a fost reconstruită, i s-au înălțat zidurile de apărare, s-au construit 14 turnuri (pentru fiecare breaslă de meșteșugari), acum veți vedea păstate doar 9 din ele.

sighisoara-travelblog-moldova (1)
Imagini din Cetatea Sighişoarei

Turnul cu ceas, Turnul Fierarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Măcelarilor, Turnul Croitorilor, Franghierilor, Cositorarilor. Cel mai frumos din ele este Turnul cu Ceas, transformat în muzeu încă din 1898. Și e un adevărat spectacol cînd se schimbă ora, sus se mișcă 7 păpuși de aproape un metru reprezentând zilele săptămânii, iar jos, la sol, sunt 2 mesageri îmbrăcați în haine medievale și salută lumea în vreo 60 de limbi ale lumii. Este un spectacol absolut memorabil.

sighisoara-travelblog-moldova (11)
Mesagerii care anunţă ora exactă

sighisoara-travelblog-moldova (2)
Să mergeți prin cetate, să fiți atenţi la fiecare clădire, sunt vechi, elegante și ce este mai interesant că este o cetate locuită, nu o cetate-muzeu, cum găsiți în alte locuri.

Nu rataţi casa Vlad Dracul, deși mulți cercetători susțin că e o legendă, alții susțin contariul, cică tatăl lui Vlad Dracul s-a născut la Sighișoara (s-a găsit o frescă care seamănă cu Vlad Dracul).
Mergeți apoi spre Scara Acoperită, scara cu 175 de trepte (inițial avea 300), construită încă din 1662. Ajungeți apoi la Biserica Evanghelică din Deal, unde poate aveți marele noroc să ascultați un concert de orgă.
Alte obiective turistice din cetate: Muzeul de Istorie și Artă Feudală din Turn, Piața Centrală, Casa Rosenthal, Casa cu Cerb.
Dacă vă porniți spre Sighișoara, recomand să vă faceți un traseu stabilit din timp, treceți prin Bran, Râșnov, Brașov sau poate Sibiu….fiindcă România e frumoasă.