„Nu cred că am fost niciunde în lume mai bine primiţi ca la Sibiu”

Eu nu am ajuns la Sibiu deși intenționam încă din luna mai. Citisem pe blogurile românești despre proiectul #mySibiu și abia așteptam să descopăr orașul împreună cu un ghid profesionist. Sper până la sfârșit de an să ajung neaparat. Unul dintre organizatori este Tudor Şt. Popa de la www.aios.ro, cu care am avut ocazia să ne cunoaștem la #priNeamt.

Tocmai de asta am mare plăcere să informez și cititorii mei despre acest proiect și vedeți mai jos comunicatul de presă primit de la ei. Citiți atent, aveți mari șanse să fiți și voi participant la #mySibiu !

***

Călătorul anului 2013 s-a mutat la Sibiu, impresionat de frumuseţile oraşului

Christine Gilbert, declarată de către revista National Geographic “Traveler of The Year” în anul 2013, a vizitat oraşul Sibiu în urmă cu câteva săptămâni, prin programul #MySibiu iniţiat de către Asociaţia pentru Înfrumuseţare a Oraşului Sibiu. A rămas atât de impresionată de oraş şi de oamenii de aici încât a închiriat un apartament şi s-a mutat la Sibiu împreună cu soţul şi cei doi copii.

Christine Gilbert scrie pe blogul www.almostfearless.com, unul dintre cele mai cunoscute bloguri de turism din lume, articole din acesta fiind preluate de mai multe publicaţii cunoscute cum ar fi Lonely Planet, LA Times, Rough Guides, Esquire, Seattle Times şi altele. Are peste 200.000 de cititori lunar şi peste 45.000 de urmăritori pe reţeaua de socializare Twitter.

„Nu cred că am fost niciunde în lume mai bine primiţi ca la Sibiu”

Oraşul Sibiu o inspiră pe Christine în scrierea unei cărţi de călătorii ce o va publica spre sfârşitul anului cu ajutorul uneia dintre cele mai importante edituri din lume. „Am venit la Sibiu pentru cultură, istorie şi arta de aici, prin programul #mySibiu. Eu şi familia mea ne-am îndrăgostit pur şi simplu de Sibiu şi am decis să ne prelungim şederea aici pentru încă cel puţin două luni. Suntem încântaţi de farmecul oraşului şi a oamenilor – nu ţin minte să fi fost niciunde în lume mai bine primiţi ca aici” a justificat Christine mutarea la Sibiu.

Proiectul #mySibiu promovează Sibiul dar şi România

mySibiu (1)

mySibiu (2)

Primul blogger de turism care a ajuns la Sibiu prin programul #mySibiu a fost Erick Prince Heaggans din Statele Unite ale Americii (http://minoritynomad.com), editor colaborator pentru Yahoo Travel şi alte publicaţii specializate în turism. El şi-a anulat la începutul anului o călătorie în Franţa pentru a veni la Sibiu. I-a plăcut atât de mult încât şi-a prelungit şederea în România vizitând şi Sighişoara, Braşov şi Cluj Napoca. După două luni a revenit în România şi în Sibiu. Acum locuieşte la Bucureşti, România fiind una dintre ţările preferate ale lui Erick, din cele 70 vizitate până acum.

Alţi doi bloggeri, Paul Farrugia din Marea Britanie şi Karen Sargent din Malta (http://globalhelpswap.com). au vizitat Sibiul cu gândul de a vedea schimbările petrecute aici de-a lungul timpului. Paul mai vizitase Transilvania în 1990. Linkuri spre articolele scrise despre Sibiu se pot găsi pe pagina http://mysibiu.eu/mysibiu-bloggers.

mySibiu (3)

mySibiu (4)

La începutul lunii septembrie 2014, cei mai urmăriţi instagrammeri (cu peste 185.000 urmăritori pe reţeaua de socializare Instagram) au vizitat oraşul Sibiu. Dintre aceştia îl amintim pe Lorandt Pandea, recomandat fiind de Instagram.com pentru calitatea postărilor sale, drept unul dintre cei mai importanţi instagrameri din întreaga lume.

Zilele acestea, oraşul Sibiu este vizitat de Lisa Chavis şi Cheryl MacDonald din Marea Britanie (http://whatboundariestravel.com), Danyella Colares (www.feriadopessoal.com) şi Ana Beatriz Freccia Rosa (www.omundoqueeuvi.com) din Brazilia.

Despre #mySibiu

Proiectul #MySibiu este un proiect implementat de către Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu și se bucură încă din 2011 de susţinerea Consiliului Local Sibiu prin Primăriei Municipiului Sibiu. Acesta se adresează în special bloggerilor şi celor pasionaţi de Social Media dar şi jurnaliştilor specializaţi în turism cultural.

În perioada 2011 – 2013, prin acest proiect au fost invitaţi la Sibiu peste 80 de bloggeri şi vloggeri din România şi Republica Moldova. S-au scris peste 300 de articole având peste 1.700.000 de cititori iar clipurile video realizate la Sibiu au avut mai mult de 120.000 de vizualizări pe Youtube. S-au realizat peste 4.000 de fotografii ce au fost publicate online.

Orice blogger sau jurnalist de călătorii din lume se poate înscrie pe site-ul www.mysibiu.eu, prin acest proiect beneficiind de reduceri la cazare şi masă pe perioada şederii precum şi alte facilităţi. Acestora li se recomandă atracţii ce merită văzute în Sibiu precum oraşul istoric sau primul muzeu din România, Muzeul Naţional Brukenthal, alături cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, CNM Astra. Invitaţii sunt liberi în a-şi alege programul dar au în permanenţă posibilitatea de a primi recomandări precum şi de a vizita oraşul Sibiu alături de specialiştii AIOS.

Proiectul #mySibiu este nominalizat la premiile Webstock, cel mai important eveniment din România dedicat Social Media.

mySibiu (5)