Moldo Crescendo Classical Music Festival-Concert la Castelul Mimi – Concert de închidere

În acest an vă propunem o experiență total deosebită. Între 27 Iulie și 6 August puteți vizita 4 edificii de importanță istorică și arhitecturală din țară. Două dintre ele au nevoie de renovare – Muzeul Zemstvei din Chișinău și Conacul Ciolac-Malski din Bahmut, iar două sunt în curs de renovare – Muzeul de Artă al Moldovei și Castelul Mimi din Bulboaca.

Aceste evenimente culturale vor fi încununate cu un concert de muzică clasică oferit de tineri talentați ai Moldovei din diasporă. Muzicieni din România, Rusia, Marea Britanie, Germania, Olanda, Finlanda și Malaesia vor veni să împărtășească cu voi dragostea pentru muzică și frumos.

Vă invităm la concertul de închidere a festivalului, sâmbătă, 6 august, Castelul Mimi din satul Bulboaca, începând cu orele 17:00. Prima reacția a celor care au văzut pozele cu castelul în reconstrucție a fost ”Asta este în Moldova ? ” Da, Castelul Mimi al ultimului guvernator al Basarabiei, Constantin Mimi, este reconstruit la cele mai înalte standarte. În cadrul evenimentului, vom organiza o expoziție de pictură cu tineri artiști din Moldova și o licitație caritabilă. O parte din bani se vor duce către tinerii artiști, iar o parte se vor duce pentru ajutarea prietenului nostru, fotograful Igor Schimbător, care a fost diagnosticat cu cancer, iar acum se află la tratament în Italia, aici aveți detalii despre Igor : https://www.generosity.com/fundraising/schimbator. Iar la ora 19:00 va începe concertul la castel.


În program lucrări de Bach, Enescu, Mendelssohn ș.a.

Muzicienii Festivalului :
Marcel Lazăr – pian, România
Vadim Grumeza – vioară, Finlanda
Dan-Iulian Druțac – vioară, Marea Britanie,
Marcel Ionescu – vioară, Malaesia
Dumitrița Gore – vioară, Germania
Yuri Atvinovki – violă, Rusia
Ian Psegodschi – violă, Olanda
Radu Croitoru – violoncel, România
Constantin Borodin – violoncel, România

Aducem Mulțumiri Biroului Relații cu Diaspora (BRD), ei fiind catalizatorul acestui eveniment, prin intermediul grantului oferit în programul de granturi tematice Diaspora Engagement Hub, și anume la categoria ”Proiecte Inovative”. Vă sugerăm, în caz că aveți idei inovative să aplicați 🙂

Atenție – vor fi puse în vânzare bilete care vă vor asigura accesul la eveniment dar și transportul tur-retur.
Biletele se pot procura DOAR pe site-ul fest.md.

Vă așteptăm.