Cum să-ți organizezi un City Break la Kiev cu #flyUIA

 

În anul 2014 subiectul Ucraina a fost difuzat în toate sursele media. Desigur tot acest acest boom de informaţii se datorează evenimentelor triste de pe parcursul anului. În aşa condiţii, cui îi mai arde de excursii?

Eu am fost weekend-ul trecut într-un City Break și vă recomand pas cu pas ce se poate de vizitat.

1. Vă rezervați un zbor Chișinău-Kiev-Chișinău pe www.flyUIA.com

La 7:10 dimineața este primul zbor, un bilet dus-întors este cam 160 euro cu toate taxele incluse înclusiv bagaj.

IMG_9475

2. Ajungeți la aeroportul Borispol, terminalul D, este un terminal proaspăt construit după toate standardele internaționale, foarte mare și spațios.

În această perioadă tulbure am fost luată mai mult la întrebări la controlul pașapoartelor, în rest toată activitatea aeroportului decurge obișnuit.

3. La ieșirea din aeroport sunt autobusele Sky Bus pentru transfer.

Destinația finală gara de trenuri.

travelblogmd-kiev4. Recomand să circulați cu metroul, e simplu, comod, plus că stațiile de metrou sunt și ele niște atracții turistice. O călătorie costă 2 grivne. Abonamente pentru o singură zi nu sunt. Așa că va trebui să circulați cu fisele după voi. Și nu uitați să ajungeți pe la Stația Arsenalinaia, este cea mai adâncă stație din lume, are 105 metri.

travelblogmd-kiev (2)

Stația de metrou se află în partea opusă (a gării) față de locul unde vă lasă autobusul Sky Bus.

5. Începeți călătoria de la Maidan Nezalezhnosti/Майдан Незалежностi. Toate evenimentele politice (cam) aici au loc.Veți găsi Monumentul Libertății, o coloană de 52 de metri, pe care este instalată o domniță în haine naționale ucraninești.

travelblogmd-kiev (25)6. Mai departe aveți două opțiuni, fie faceți o plimbare pe Khreshchatyk/Крещатик, fie mergeți în partea opusă a Pieții Libertății. Ajungeți la strada Sofiivska, mergeți în sus până la o frumusețe de biserică Sfânta Sofia.

Înaine de a merge la Catedrala Sfânta Sofia, ați putea lua masa aici în piață, unde sunt mai multe cofetării, fast-fooduri și restaurante.

Catedrala Sfânta Sofia e obiectiv protejat  UNESCO.

7. Un alt obiectiv turistic este Pecherskaia Lavra. Este un complex atât de mare că vă trebuie câteva ore bune să vizitați tot. Eu am fost acolo într-o altă excursie, de data aceasta am hotărât să merg la Catedrala Sfântul Vladimir. Catedrala constituie una dintre atracțiile principale ale orașului, precum și sediul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Patriarhia Kievului.

travelblogmd-kiev (309)8. În Kiev, cele mai frumoase obiective turistice sunt bisericile și catedralele, așa ca dacă sunteți pentru prima oară recomand anume acest traseu religios. Arhitectural toate aceste complexe sunt extraordinare, unde mai rar găsești în altă parte.

9. Nu uitați să vă bucurați sufletul cu bomboane Roshen, un magazin destul de mare este în apropiere de gara de trenuri

10. Am fost recent, weekend-ul trecut, viața decurge normal, nu este periculos, poate doar am văzut mai mulți militari și polițiști, lucru care cu adevărat mi-a tot sărit în ochi.

Tot ce v-am povestit până acum este pentru circuit de 2 zile, așa că nu ezitați să descoperiți Kievul și din alt unghi, un Kiev turistic.

travelblogmd-kiev (13)

travelblogmd-kiev (259)

travelblogmd-kiev (265)

travelblogmd-kiev (268)

travelblogmd-kiev (280)

Această postare este scrisă, în urma invitației reprezentanților Ukraine International Airlines (UIA) , invitație de a descoperi Kievul turistic.