Câteva zile la Berlin împreună cu copiii

Ryanair are foarte des promoții pe direcția București-Berlin. Am văzut bilete dus-întors cu 15 euro, acum găsesc pentru luna iunie bilete cu 30 euro, dus-întors, de altfel oferte foarte bune.ryanair

Cu așa tarife ademenitoare, era și firesc să încep căutările prin ghiduri turistice și site-uri tematice despre ce ar putea face în Berlin o familie cu copii mici.berlin top atractii

Vă scriu ce am găsit.

1. Ați putea vizita Grădina Zoologică din Berlin. Este una dintre cele mai mari grădini zoo din lume, cu peste 1400 de specii diferite. Sunt peste 13 000 de animale. Veți găsi meduze și elefanți indieni. Cele mai vizitate locuri de la zoo sunt urșii panda, casa maimuțelor, cușca exterioară a leilor, casa girafelor, sala crocodililor.

2. Deutsches Technikmuseum. Istoria tehnicii și a meșteșugurilor constituie tematica acestui muzeu. Peste 80 de avioane, vapoare și locomotive nu va lăsa indiferent niciun copilaș.

3. Labyrinth Kindermuseum. Expoziții tematice și interactive special gândite pentru preșcolari sau școlari mici.

4. Planetarium. O călătorie în spațiul cosmic, veți vedea stele, planete, galaxii.

5. Puppentheater-museum, Muzeul Păpușilor. Aici copii își pot realiza propriile spectacole și păpuși marionete.

6. Museum fur Naturkunde, este unul dintre cele mai mari muzee de istorie naturală. Peste 60 de milioane de exponate. Piesa de rezistență este cel mai mare schelet de dinozaur din lume.

7. O călătorie cu vaporașul pe râul Spree. Călătoria durează cam 3 ore și va costa un adult 22 euro. Iar pentru copil veți achita 14 euro.

Pentru fiecare destinație există o taxă de intrare. Țineți cont, că ați putea achiziționa Berlin Welcome Card. logo19,90 euro e costul pentru un adult și maxim 3 copii cu vârsta de până la 14 ani. Mai include transport gratuit pe parcursul la 48 de ore, 50% reducere pentru cele mai importante 200 de obiective turistice din oraș. La fel puteți lua un card asemănător care inlcude și orășelul Potsdam.

Cardul îl puteți cumpăra online aici.

Copiilor le plac mult și călătoriile cu autobusul, fie luați clasica rută 100 care trece pe la cele mai importante obiective turistice, fie mergeți cu un Hop On Hop Off Tours.  Călătoria durează 2 ore și are peste 20 de opriri. La fiecare 15 minute circulă un nou autobus. Biletul este de 22 euro, valabil o zi. Biletul îl puteți cumpăra direct pe site.

Ca un rezumat la cele spuse, vă luați un bilet ieftin cu plecarea din București (din păcate Chișinăul nu ne oferă așa pobilități) alegeți un hotel după bugetul vostru pe www.booking.com, iar în Berlin vă descurcați perfect. Transportul este pus bine la punct, așa că nicio emoție nu trebuie să vă încerce, poate doar grija, că nu veți reuși să vizitați tot.

Eu am fost cu ceva ani în urmă, vedeți impresiile aici și sper mult ca în curând să mergem cu toții. Viorica Ataman Berlin

Călătorii frumoase vă doresc.