Atracţiile turistice din Alanya

Am fost în 32 ţări până acum, în peste 200 de oraşe şi multe am de povestit din călătoriile anterioare, revin totuşi cu o nouă postare despre Turcia, cu impresii personale din oraşul Alanya.

collaje Alanya
Alanya e chiar frumoasă, dacă hotelul este locat în apropiere de oraş, recomand să-l vizitaţi, excursia costă 40 dolari. Se află la vreo 100 km. de Antalya şi se întinde elegant pe coasta a două golfuri.
Un oraş destul de vechi, ocupat de mai multe imperii în diverse perioade: Ptolemaic, Roman, Bizantin şi Otoman, de aici şi coloristica oraşului, care de altfel e destul de mare, peste 400 mii de locuitori. Pe parcursul istoriei a avut mai multe nume, a fost Kalonoros- adica oraş frumos, asta pe când era în componenţa Imperiului Bizantin, apoi negustorii italieni l-au numit Candelori şi abia din 1935 şi-a luat numele de Alanya, nume dat de Ataturk.

travelblog.md Alanya 18

travelblog.md Alanya 19

travelblog.md Alanya 17
Excursia începe de dimineaţă cu vizitarea câtorva magazine de aur, blănuri şi textile, eu nu sunt amatoare de shopping şi imi trebuie ceva răbdare ca să trec cu vederea aceste “opriri”, mai apoi conform circuitului toţi ne-am îmbarcat pe o corabie, am făcut înconjurul golfului Alanyei. Uite,de aici încep adevăratele frumuseţi ale excursiei.
Una din atracţiile turistice este castelul Alanyei-Alanya Kalesi, castelul este construit la 250 metri înălţime cu 2000 de ani în urmă. Desigur, îmbunătăţiri i-au tot fost aduse pe parcurs, inclusiv s-a construit o fortăreaţă de 6 metri înalţime. Noi, am urcat sus, la castel, de unde se deschide o privelişte încântătoare asupra orasului şi golfului.

travelblog.md Alanya 24

travelblog.md Alanya 25

travelblog.md Alanya 2
De pe vapor se văd câteva peşteri, despre care ghidul vă va spune legende destul de picante… Peştera Piraţilor sau Peştera Îndrăgosţilor-cică aşa işi arătau pe vremuri dragostea, treceau prin niste grote foarte înguste din peşteră, iar mai apoi săreau în mare.
Urmatoarea atracţie turistică este plaja Cleopatrei, se află în partea opusă a Harbourului, o plajă cu nisipuri fine, cică dăruită Cleoptarei de către Marc Antoniu.
Prânzul l-am luat la poalele munţilor Taurus, chiar lângă un râu de munte.
Sper că v-am convins, să alegeţi această excursie, iar pozele vă vor convinge şi mai mult.

travelblog.md Alanya 12

travelblog.md Alanya 13

travelblog.md Alanya 11

travelblog.md Alanya 7

travelblog.md Alanya 15