7 situri preluate în patrimoniul UNESCO în anul 2017

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a propus un plan de protejare a bunurilor culturale și naturale din lume, prin Convenția privind Protecția Patrimoniului Mondial Cultural și Natural, aprobată în 1972.

În anul 2017 Patrimoniului Mondial s-a îmbogățit cu alte 26 de bunuri materiale și culturale. Vă prezint primele șapte.

Aphrodisias, Turcia. Un oraș vechi din vremea Greciei Antice, locat la aproape 230 km de Izmir. Numele orașului e în cinstea zeiței Afrodita. Asmara, Eritreea. Asmara, cunoscută anterior ca Asmera este capitala și cea mai mare așezare urbană a Eritreei, având o populație de aproximativ 579.000 locuitori. Situată la o altitudine de peste 2.100 de metri.Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Свияжск, Tatarstan, Rusia. Orașul a fost fondat prin anii 1500. Iar Catedrala este renumită prin fresca cu elemente de cultură est ortodoxă.Grotele din Jura Șvabă, Germania. Grotele sunt renumite prin faptul că aici au fost găsite diferite figurine care datează de mii de ani.Centrul vechi al orașului Hebron din Palestina. Construcțiile vechi datează din 1200-1500, perioada sultanilor mameluci.

Centru vechi al orașului Ahmedabad din India. Este situat pe râul Sabarmati, la 467 km Nord de Mumbai (Bombay). Întemeiat în 1411 de sultanul Ahmad Șah, orașul a atins apogeul în același secol, dar a decăzut ulterior. A fost reînviat sub domnia împăraților Moguli, în sec. XVII și a ajuns sub guvernare britanică în 1818. Odată cu deschiderea filaturilor de bumbac, la mijlocul sec XIX, a devenit cel mai mare centru industrial al Indiei. Orașul este asociat cu naționalismul indian și este locul unde, în 1930, a început propaganda politică a lui Mahatma Gandhi.Orașul Yazd din Iran. Un oraș care datează încă cu 3 000 de ani î.e.n. Prin Yazd a trecut și Marco Polo.Pentru lista integrală și mai multe fotorgafii vezi pe unesco.org