50 de influenceri mondiali de top vin la București să promoveze România, într-un nou eveniment #ExperienceBucharest

Între 2 și 5 noiembrie 2018, are loc un nou eveniment de promovare a Bucureștiului și a României, cu 50 de invitați de top, creatori de succes de conținut ce vin de pe 5 continente pentru a susține destinațiile turistice românești.

#ExperienceBucharest și #ExperienceRomania, cele mai mari proiecte de promovare independentă a României, aflate deja la cea de-a patra ediție, au adunat peste 300 de invitați internaționali, bloggeri, jurnaliști, Instagrameri, vlogeri și specialiști pe Twitter ce au creat campaniilor conținut de calitate, au promovat Bucureștiul și diverse regiuni ale României și au obținut expunere pentru România în valoare de zeci de milioane de euro.

Industria turismului din România înregistrează creșteri, potrivit ultimelor rapoarte INS. În 2017, numărul turiștilor străini a crescut cu 11,3% față de anul precendent, însă acesta rămâne semnificativ mai mic în comparație cu țări precum Bulgaria, care a găzduit de trei ori mai mulți turiști. 

„Online-ul și social media au devenit canalele principale pentru a atrage turiști în cele mai de succes destinații din lumea întreagă. România și Bucureștiul au nevoie de prezență în mediul online și de cât mai multă promovare. În acest context, #ExperienceBucharest este un proiect unicat ce va oferi vizibilitate orașului București ca destinație turistică prin generarea unui conținut cât mai divers, în diferite limbi străine și pe diferite canale online: articole, presă scrisă internațională, Instagram, Facebook și Twitter. Conținutul generat va ajunge la o audiență internațională de peste 50 de milioane de persoane din întreaga lume. Ca și exemplu, doar 4 dintre participanți însumează pe canalul de Instagram un număr de 3.490.000 de urmăritori! (@pearlcyprus,@kyrenian,@dotzsoh,@lacerti)”, declară fondatorul proiectului Tudor Maxim.

Pentru o promovare mai bună a României ca destinație turistică organizatorii continuă cu a patra ediție a campaniei #ExperienceBucharest.

Toți invitații se vor bucura de tururi și experiențe alternative precum: „Povestea Bucureștiului”, în care participanții vor descoperi mai bine de 500 de ani de istorie, „Patrimoniul Cultural rrom” care abordează tema sensibilă a discriminării rrome, „Viața Reală a Uriașilor de Pantelimon” unde participanții vor descoperi o altă latură a vieții din București, „Turul alternativ” ce deschide apetitul pentru artă urbană, „Turul comunist” ce prezintă peste 40 de ani de istorie care au format Statul Român contemporan dar și multe altele. Arcul de Triumf va fi special deschis pentru acest eveniment.

Pe 5 noiembrie, în ultima zi a proiectului, va fi organizată cea mai importantă Conferință internațională din România, dedicată turismului și social media, la Hotel Radisson Blu București.

Un panel de specialiști va dezbate cele mai bune practici în implementarea campaniilor de marketing online, ultimele tendințe în social media și turism mondial, studii de caz de branding de succes al unor destinații turistice din lumea întreagă.

Evenimentul va reuni profesioniști din domeniul turismului, influenceri internaționali și români din domeniul turismului, jurnaliști, reprezentanți ai autorităților locale din București, Oradea, precum și reprezentați ai Autorităților de Promovare Turistică din Thailanda, Grecia, Dubai și Austria.

Printre aceștia se numară:

  • Tudor Maxim, Fondatorul #ExperienceBucharest și #ExperienceRomânia
  • Gabriela Firea, Primarul Municipiului București
  • Călin Ile, Președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR)
  • Mihai Jurcă, Președintele Asociației pentru Promovarea Turismului în Oradea
  • Cezar Dumitru, Autor al blogului românesc de succes, ImperatorTravel.ro
  • Stephen Chrisanthus, Manager al destinației turistice Florida, USA
  • Alex Filip, fondator Bucharest City App
  • Flavia Voinea, Director Bucuresti FM

Proiectul este susținut de Primăria municipiului București prin Administraţia Monumentelor și Patrimoniului Turistic și de TAROM – Compania Naţională de Transporturi Aeriene a României.

Pentru mai multe detalii despre speakeri, program și înscriere accesaţi: www.experience-bucharest.com/conference