5 destinaţii din România potrivite pentru vacanţa de toamnă

Săptămâna viitoare copiii din clasele primare sunt în vacanţa de toamnă. Parcă se cere de-o plimbărică. Credeţi-mă, copiilor, la fel le plac uneori să mai scape de pereţii casei. Cel puţin ai mei deja mă întreabă, ce vom face şi unde mergem.

Că tot mi-am creionat idei pentru noi, zic, să vă recomand câteva destinaţii, care mi le-am pus pe foie şi sper să vă inspire.travelblog.md

1. Personal mi-ar plăcea să revăd Braşovul. Pentru mâncarea bună, pentru Centrul Vechi, pentru multitudinea de muzee. Nu uitaţi că dacă alegeţi destinaţia Braşov aveţi zeci de posibilităţi distractive. În apropiere este orăşelul Râşnov cu Cetatea Râşnovului şi Dino Parcul. Mai e peştera din Valea Cetăţii. Tot în apropiere de Braşov puteţi organiza o zi mega activă, la Canionul 7 scări. Doar de dragul cascadelor şi tirolienei merită un drum până la Braşov. travelblog.md Brasov (1)

travelblog.md Brasov (2)2.Vă recomand o altă destinaţie nu mai puţin impresionantă, Sighişoara. Or în drum spre Sighişoara, nu ezitaţi să vizitaţi satele Rupea, Viscri, Criţ. Poate vă cazaţi la Micloşoara, în Covasna, în casa unde des poposeşte prinţul Charles. Vezi aici detalii.Sighisoara (1)

Sighisoara (2)3. Nici regiunea Buzăului nu-i tocmai de neglijat. Noi am trecut pe la Vulcanii Noroioşi de la Pâclele Mari, ne-am cam înfundat în noroi, dar impresii...de mama focului, ţinem minte şi acum toată valea aia cu aspect selenar. Chiar, vă recomand să mergeţi, este o destinaţie necunoscută dar nu-şi merită această caracteristică.Vulcanii Noroisosi4. Piatra Neamţ şi Târgul Neamţ, două orăşele mici dar voinici. Veţi avea posibilitatea să călătoriţi cu telefericul dintr-o regiune în alta a oraşului Piatra Neamţ. Apoi vă continuaţi drumul spre Cetatea de Scaun din Târgul Neamţ iar în apropiere este şi Zimbrăria Dragoş Vodă-o altă idee bună pentru vacanţa copiilor.Piatra Neamt (2)

Piatra Neamt

Alba Iulia
Foto preluată de pe http://alba24.ro/

5.Eu tind să aleg să vizitez Alba Iulia. Proiectele de amenajare şi renovare au fost foarte mult mediatizate şi mi-ar plăcea să le vedem. În apropiere de Alba Iulia este Hunedoara cu Castelul Corvinilor, considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume. Şi dacă mai prindeţi ceva timp faceţi un popas la Sibiu. De Sibiu am povestit şi în alte articole.

Vacanţă frumoasă să avem, chit că mergem mai departe sau mai aproape de casă.