3 cele mai frumoase CHEI din România

România este o ţară în care natura a sculptat o mulţime de monumente deosebit de frumoase, reuşind să se remarce prin munţi  înalţi, delte, peşteri şi chei, notează blog.hotelguru.ro. Sunt foarte multe chei impresionante în Carpaţi, motiv pentru care am ales doar trei (vizitate şi de mine) care merită să fie bifate cel puţin o dată în viată.

1. Cheile Bicazului. Situate între judeţele Neamţ şi Harghita, Cheile Bicazului sunt considerate a fi cele mai spectaculoase din România. Cu o lungime de 6 km, acestea flanchează drumul prin stânci impunatoare şi sunt numai bune pentru cei care iubesc escalada. Dacă ajungi să le vizitezi poţi să te abaţi şi spre Lacul Roşu, Peştera Munticelul sau Lacul Izvorul Muntelui, alte monumente naturale deosebit de frumoase din zonă. De asemenea, Cheile Bicazului sunt casa pentru o mulţime de animale şi plante deosebite, cum ar fi rasul, capra neagră, ursul brun sau floarea de colţ.

Citeşte şi:

Idei de weekend: Suceava, Voroneț, Cheile Bicazului, Piatra Neamț

2. Cheile Bistriţei. Le vei gasi în Judeţul Vâlcea, la baza masivului Buila Vanturarita. Acestea se remarcă prin faptul ăa sunt extrem de înguste, fiind chiar cele mai înguste chei de calcar din România. Cei care ajung aici nu vor găsi doar nişte chei înguste, ci şi o suită de peste 22 de peşteri, cum ar fi Peştera Liliecilor sau Peştera Urşilor.

3. Cazanele Dunării. Sunt, fără doar şi poate, cele mai spectaculoase chei din ţară. Acestea despart România de Serbia şi sunt sapate de Dunăre în masivul Ciucarul Mare din România şi Stirbatul Mare din Serbia. Deşi nu sunt atât de înguste, oferă nişte peisaje greu de descris în cuvinte. Pentru a te bucura din plin de ele trebuie să urci pe Varful Ciucaru Mare ( 318 metri). Ai de parcurs un traseu usor, iar răsplata este una bogată. De asemenea, aici poţi vedea Peştera Veterani, Bustul regelui Decebal sau Tabula Traiana.

Am fost într-o croazieră în Cazanele Dunării