21 Februarie-Ziua Internațională a Ghidului de Turism

Pe 21 februarie se sărbătorește Ziua Internaționala a Ghidului Local de Turism. Este un eveniment organizat de WFTGA – Federația Mondială a Asociațiilor de Ghizi de Turism. Această zi se sărbătorește cu vizite ghidate gratuite oferite de către ghizii locali autorizați, peste tot în lume, cu scopul de a se face cunoscuți publicului și mass-media.

Stanislav Rusu, Director general al Agenției Turismului a Republicii Moldova, vine cu un mesaj de felicitare pentru întreaga breaslă:

“Cu ocazia Zilei Mondiale a Ghidului de Turism pe care astăzi o sărbătorim, îmi face deosebită plăcere să adresez tuturor, în numele meu și al echipei Agenției Turismului a Republicii Moldova, sincere și calde urări de bine.
Patrimoniul național și valorile cultural-turistice autentice ale neamului nostru sunt promovate cu mult drag de către domniile voastre tuturor celor pasionați de tradiția, cultura și istoria țării noastre – Republica Moldova.
Vă doresc să cultivați cu dăruire și entuziasm și în continuare, dragostea de tot ce are frumos și unic țara noastră, astfel încât ea să fie îndrăgită la justa valoare atât de către oaspeții din străinătate ce ne pășesc pragul, cât și de localnicii dornici de a se îmbogăți sufletește, descoperind tezaurul nestemat și multisecular care poate transpune pe fiecare în trecutul istoric impresionant al țării noastre”

Vedeți aici un articol cu Elena Scobioală, ghid de turism, despre cum poți ajunge să profesezi această meserie în Moldova “De ce ai nevoie şi cum poţi să devii ghid de turism în Republica Moldova? Detalii de la cei mai buni din domeniu

Iar pentru următoarele cursuri de ghidaj și perfecționare luați legătura cu reprezentanții Școlii Superioare de Turism și Servicii Hoteliere ASEM. 

str. B. Bodoni nr.61, Chișinău.
Telefon: 022 54 04 64; 022 40 28 74

Felicitări, stimați colegi!