Vylkove (Вилково) – idei de minivacanță

Vă sugerez o idee de minivacantă și anume să mergeți la complexul turistic Pelican –City din orașul Vylkove. Vylkove e un orășel pe malul Dunării în regiunea Odessa, partea de sud, la frontieră cu România.

De ce să mergeți acolo?

Veți fi în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Veți fi foarte aproape de mare, în apropiere sunt complexele turistice din Prymors’ke (Приморське).

ucraina, vilkove (1) Când vorbim de complexe turistice, nu uităm că ne aflăm în Ucraina, or aici infrastructura este mai toată sovietică.
Noi ne-am pornit spre Primorsc vineri seara, am trecut vama pe la Basarabeasca și de acolo direcția Arțiz, Tatarbunar, după cum spuneam destinația finală Primorsc (Приморське).  Localități cu denumirea Primorsc în regiunea Odessa sunt tocmai trei, noi am mers la cea mai sudică, care e mai aproape de Vylkove și de  Kiliya.

Infrastructura în zonă e slab dezvoltată, mă refer aici la casele de vacanță, cafenele, magazine. Așa mod de odihnă rudimentară este mai mult pe placul studenților, care caută ceva ieftin și nu foarte pretențios. Familiilor cu copii le este mai dificil.

Ajunși aici, fie alegeți să stați la plajă, nisipul este destul de fin, fie alegeți să mai vizitați câte ceva din apropiere.

Recomand să mergeți la complexul turistic Pelican City.

Sunt căsuțe de lemn amenajate pe malul Dunării, sunt locuri special amenajate pentru pescari (dacă n-ați luat de acasă ustensile, le puteți închiria pe loc ), puteți închiria o barcă cu motor și să vă duceți pe insulele din Delta Dunării, sau chiar pînă la km.0 , unde se revarsă Dunărea în mare.

ucraina, vilkove (16) Puteți lua masa aici, au un restaurant amenajat pe malul Dunării.
Orașul Vylkovo, sau Vîlcovul este considerat un fel de Veneție a Ucrainei, cu multe canale, pe unde localnicii circulă cu barca.

ucraina, vilkove (6)

 

ucraina, vilkove (12)

ucraina, vilkove (13)

ucraina, vilkove (14) Delta Dunării nu este atât de bogată în fauna și flora cum este în partea română, dar oricum recomand să o vizitați.

Pentru rezervări la complexul Pelican City, vizitați site-ul official aici. http://www.pelican-danube.com.ua/

ucraina, vilkove (2)

ucraina, vilkove (3)

ucraina, vilkove (4)

ucraina, vilkove (6)

ucraina, vilkove (8)

ucraina, vilkove (15)

One thought on “Vylkove (Вилково) – idei de minivacanță

 1. Buna ziua.
  Numele meu este Mihai Popescu, an 44 de ani, locuiesc in Bucuresti si am citit cu interes impresiile dumneavoastra in urma excursiei la Vylkove, Ucraina. Trebuie sa mentionez ca imi doresc de foarte multa vreme sa ajung acolo cu scopul, in principal, de a ajunge la km 0 al Dunarii. Am cautat pe internet dar informatiile despre zona sunt foarte putine, neverificabile si, mai ales, scrise intr-o limba pe care nu o stapanesc. Deci, ma bucur ca am gasit acest blog.
  Cu scuzele de rigoare si fara a dori sa va deranjez prea mult, va rog sa ma ajutati in rezolvarea unor probleme „organizatorice” de baza necesare planificarii unei excursii acolo in vara acestui an.
  – stiti care este cea mai usoara cale de acces auto dinspre Romania sau se poate trece Dunarea pe la Periprava (exista acolo punct de trecere frontiera)?
  – care sunt posibilitatile de cazare si masa (magazine pentru un minim necesar)?
  – sunt persoane sau firme cu care se pot face deplasari cu barca pe canale?
  – cum se poate descurca cineva care nu cunoaste limba locala?
  – aveti link-uri pe internet referitoare la zona respectiva din care sa pot extrage informatii utile (indiferent de limba)?
  Cu speranta ca toate cele de mai sus nu va vor rapi prea mult timp si efort, va doresc multa sanatate pentru multe calatorii interesante.

  Cu multa stima,
  Mihai Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *