Vreau trasee marcate. E greu de găsit o găleată cu vopsea?

Când urci un munte, ai infrastructură, traseu marcat, numere de telefoane la salvamonți, iar bonus este priveliștea de la înălțime. Când nu ai munte, în schimb ai Codri, ai stejari și aer curat, dar te descurci cum poți. 

În ultimii ani am fost în multe locuri din Moldova. Am fost în Rezervația Rudi-Arionești, de vrei să faci drumeții, informații nu-s. Am fost pe la Mănăstirea Țigănești, am vrut să facem drumeții, ne-au spus că pădurea e proprietate privată. Am fost la Mănăstirea Curchi, n-am găsit nicun fel de panou informativ, deși informații pe internet sunt, că cică ar fi un drum între Curchi și Donici. La Pădurea Domnească, la fel. Și aș mai povesti, dacă nu v-aș plictisi.

Vreau trasee frumos amenajate, în care să-mi fie clar unde e punctul A și unde e punctul B. Avem un potențial enorm, sunt păduri, sunt rezervații, sunt Codri, e greu să găsești o găleată de vopsea, să marchezi traseul, e greu să meșterești un panou informativ la intrare pe traseu? Nuuu, sigur nu. (autorizațiile presupun că sunt ușor de primit, altfel nu-mi explic cum prin Codrii Moldovei, Rezevație Naturală, găsești case, tabere, hoteluri și alte minunății).

Dacă ar citi cineva cu putere de decizie aceasta solicitare……