Ultimile noutăți despre cel mai așteptat festival al Nordului. Program și activități

Sâmbătă și Duminică nordul Moldovei se sărbătorește la un festival organizat la initiativa unei echipe tineri în scopul de a conecta cât mai multe raioane din Nord și a le înfrăți prin spirit, tradiție și DOR. Declară un DOR și pregătește-te să cunoști spiritul regiunii în 2 zile de celebrare a comunităților din Nordul Moldovei. Festivalul se desfășoară în localitatea Gordinești, raion Edineț, Republica Moldova.

Pregătirile pentru cel mai mare festival al nordului au început. Organizatorii sunt pe poiana DORfest și arată participanților cum pun cap la cap acest grandios eveniment. Urmăriți ce se întâmplă acolo aici: http://bit.ly/DORfest2017

Atât sâmbătă, cât și duminică, accesul pe perimetrul festivalului este permis începând cu ora 11:00. Biletele la festival pot fi cumpărate de la Poarta Dorului. În zona de camping se poate campa începând de vineri ora 18:00.

Decorul festivalului este creat pe conceptul <green and clean>, de extraodinara artista Tatiana Drobot. Acesta este realizat din materiale reciclate în proporție de 90% și va include obiecte de prin sat adunate care vor prinde viață și culoare în festivalul Dorului, 2 zone de colectare de doruri, 6 zone fabuloase pentru relaxare și pozat, indicatoare pe teritoriul festivalului și multe alte lucruri de poveste special concepute pentru festivalul NORDului!

În zona verde a festivalului, veți găși și 2 corturi ale campaniei “Adera Acum” dotate cu televizoare și sunet pentru a urmări filmulețe educative despre viata mai buna în localitatile din regiune. Campania de informare despre investitiile europene și americane “Adera Acum” are ca scop întelegerea donațiilor cetatenilor europeni și americani care au contribuit la crearea unor oportunități mai bune pentru cetatenii din nordul Moldovei. Tot aici participanții vor primi ziarele locale care vă povestesc istoriile de succes ale oamneilor din Nordul Moldovei. Pentru mai multe informatii vizitati www.euacum.md.

Pentru cei cu o condiție fizică bună și dornici de drumeții, sâmbătă la ora 13:00 puteți vizita rezervația naturală Castel, vizita dureaza 1.5h, iar duminică la ora 9:00 organizatorii vă invită la o drumeție de 3h în rezervația Castel și 2 Cariere din regiune (include ghid și transport până la rezervație). Dacă doriți să explorați regiunea, puteți rezerva locuri în drumeții la numarul de contact: 078196878 -Tatiana Berliba. Tot la acest număr puteți rezerva locuri de cazare în satul Gordinești.

Daniel Bălan, talentatul artist român participant la Vocea României, vine pentru prima dată în Republica Moldova și a pregătit un program artistic special pentru Festivalul DORului și oamenii nordului. El va fi prezent pe scena DORfest și în calitate de prezentator alături de gazda festivalului Ilinca Avram.

Printre artiștii prezenți pe scena DORfest se numără Fanfara Poliției de Frontieră, Denis Midone, Stefan Albu, 7 Klase, Heart Drops, Daniel Bălan, Gândul Mâței, Maria Iliuț, Gabriel Nebunu, Comedy Zebra Show, Vasile Iovu și Ansamblul Folcloric Plăieșii. Programul final al festivalului poate fi gasit aici: http://dorfest.md/program/

Zâmbim cu DOR de nord la camera fotografului oficial al evenimentului Victor Detto. Victor este prietenul DORfest și un fotograf extraodinar, care timp de 2 zile va surprinde cele mai frumoase momente ale oamenilor nordului în obiectivul său. Îl gășiți sâmbătă la Poarta Dorului unde vă invităm să poposiți pentru o poză.

Pentru picii prezenți la festival am pregătit un parc de distracții de mari dimensiuni unde vor găsi carusele, topogane și multe alte elemente de joc. În zona verde îi așteptăm pe micuți cu jocuri creative și educative puse la dispoziție de Edu Joc, plus multe alte zone de recreere și joc prin cunoaștere. Reamintim că micuții de până în 10 ani, beneficiază de acces gratuit la festival.

La DORfest puteți ajunge cu mașinile personale, parcarea este gratuită. Dacă nu aveți mașină, trebuie să ajungeți la EDINEȚ, unde în centrul orașului lângă monumentul lui Stefan cel Mare vă așteaptă un microbuz spre DORfest. De la sectorul Râșcani din Chișinău, puteți lua rutiera spre Edineț cu reducere, dacă rezervați bilete la numărul: 060401010.

Voluntarii DORfest sunt așteptați pe Moșia Ciuhrii din Gordinești, vineri 8 septembrie, ora 14:00. Organizatorii vor furniza mese calde cu ajutorul bucătăreselor din nord și mulțumită magazinului Fourchette. Dacă îți dorești să lucrezi cot la cot 2 zile de poveste împreună cu organizatorii, trebuie să te echipezi cu haine călduroase, un sac de dormit și un cort. Va fi o experiență faină.

Iubitorii de muzică reinterpretată sunt așteptați la RUGParty alături de DJ USG (Serge Ungureanu), care va mixa la lumina stelelor și căldura celui mai mare rug! Miscăm poiana DORfest până la ora 1AM.
Eveniment creat aici: http://bit.ly/RUGParty 

În spirit de sărbătoare și în porturi tradiționale, Nordul Moldovei se adună pe 9 și 10 Septembrie în Gordinești, Edineț pentru a celebra frumusețea plaiului și înfrățirea prin tradiție, spirit și DOR.

Regulamentul festivalului poate fi consultat aici: http://dorfest.md/regulament/
La DORFest vii să trăiești în emoție autentică pe 9-10 Septembrie în Gordinești, Edineț!
Bilete online, informaţii despre festival şi regulament: www.dorfest.md
Event: http://bit.ly/DORfest2017

Despre DORfest
DORfest este primul festival internațional din nordul Moldovei. Organizat sub egida brandului turistic de țară “Pomul Vieții”, DORfest este un eveniment istoric de înfrățire a 3 localități din Moldova, România și Ucraina.

Festival este organizat de Asociația Obștească Ecolanima în colaborare cu agenția The Hurricane, cu sprijinul Consiliului Raional Edineț, Primăria Edineț și Primăria Gordinești.

Parteneri strategici: USAID și Guvernul Suediei, Ministerului Culturii a Republicii Moldova, Poliției de Frontieră a Republicii Moldova și Agenția Turismului a Republicii Moldova.

Parteneri eveniment: Bemol, Moldova Gaz Edineț, Naturalis, Carlevana, Kvint, Librarius, DinInima, AviClima și Fourchette.

Parteneri media: Canal 2, TVR Moldova, Moldova 1, Noroc TV, Busuioc TV, 10 TV, Bălți TV, Drochia TV, IPN, Trenseter, Radio Noroc, ZUM FM, Kiss FM, Aquarelle FM 90,7, Radio Chisinau, Realitatea Live, Realitatea.md, Agora, Diez, Kankan.md, ea.md, Timpul, Moldova 9, deschide.md, Aquarelle.md, Odoras.md, StiriLocale.md.

Dacă ești un spirit liber, HAI LA DORfest – o să îți placă!
Bilete și detalii – www.dorfest.md

Rubrică susţinută de magazinul online www.comenzi.md