Tu de ce îţi iubeşti oraşul? Hai să descoperim împreună!

O dată cu eliminarea vizelor pentru majoritatea ţărilor vest-europene, mai toţi vorbesc de Bruxelles, Praga şi Paris, iar Chişinăul nostru apare în lumina reflectoarelor doar când se întâmplă lucruri mai puţin frumoase. Aşa că mă prind cu mare drag în hora campaniei Tu de ce îți ♥ orașul? lansată de Descoperim Lumea Împreună şi voi încerca să răspund la această simplă întrebare.

Îmi place Chişinăul primăvara şi vara când e înverzit peste tot, teii şi caştanii sunt cei mai frumoşi la Chişinău. Îmi plac parcurile centrale, imi plac primblările pe strada Bucureşti, M.Eminescu, V.Micle… În Chişinău găsesc dulciuri sofisticate, că aşa noi fetele ne topim după dulce :), restaurante cu mâncare delicioasă şi vinuri alese. Îmi zicea odată un coleg din Ucraina că Chişinăului îi lipseşte doar marea, să fie pe deplin o staţiune liniştită.

Dar şi toamna este nemaipomenită în Chişinău…nuanţele de galben în luna octombrie din parcurile chişinăuiene sunt fantastice!

Iar răspunsul final este:

Eu ♥ orașul Chişinău că aici cresc copii mei, Andrei şi Anca-Tudoriţa.
Suntem toată familia împreună, acasă!

2014-05-02 10.14.03

Te provoc şi pe tine să participi, să scrii mesaje să vadă toţi, de ce îţi iubeşti oraşul, nu cred că ai putea trăi într-un loc anume, dacă nu l-ai iubi.
Vezi mai jos mesajul de la Descoperă Lumea Împreună şi abia aştept să văd poze cu Chişinăul meu cel drag!

Campania Tu de ce îți ♥ orașul?
Dorința oamenilor de a spune povestea orașelor de care aparțin este motorul campaniei
Tu de ce îți ♥ orașul?, iar orașele din România şi Moldova au cu siguranță povești ce încă nu au fost spuse. Nu vom cunoaște cu adevărat un oraș dacă nu vom traversa o stradă laturalnică, dacă nu vom intra într-o băcănie aflată într-un cartier îndepărtat sau dacă nu ne vom pierde printre oameni. Să ne imaginăm un oraș despre care nu știm nimic: cel puțin o persoană care locuiește acolo va avea răbdarea să ne zică o poveste. Și s-ar putea spune că un oraș nu este asemenea oamenilor — primul continuă să trăiască, însă ceea ce îl definește sunt tocmai poveștile oamenilor. Noi vrem să știm motivele pentru care oamenii își iubesc orașele în care locuiesc sau din care au plecat, dar de care încă se simt legați cumva.
Spune o poveste pe orasulmeu@dli.ro

2014-05-02 10.15.43