Trendurile sezonului estival-Sfaturi de la specialiștii AEROTIM

travelblog.md: Stimată doamnă, am avut ocazia să facem cunoştinţă la o emisiune televizată şi am observat cu câtă pasiune povesteaţi de activitatea d-voastră. Vă rog să povestiţi şi cititorilor blogului meu mai multe detalii despre agenţia de turism care o administraţi?De când activaţi? Ce servicii oferiţi clienţilor d-voastră?

Dna.Ina Bitca: Compania AEROTIM și-a început activitatea de la sfârșitul anului 2008, inițial a fost deschisă ca o companie de ticketing, care vindea bilete de avion, mai târziu am introdus serviciile de asigurare și din 2012 am luat și licența în tursim. În acest mod deja mai bine de 3 ani oferim și servici de organizare a călătoriilor de afaceri și de odihna sub toate aspectele ei (relaxare, odihnă activă, luna de miere, croaziere)Aerotim

travelblog.md: Ne apropiem cu paşi rapizi de vară, cel puţin pentru mulţi gândul deja este la vacanţă, care sunt noutăţile acestui an? Ce destinaţii noi ne aşteaptă în vara lui 2016?

Dna.Ina Bitca:  Absolut nou sunt 2 destinații: Insula Corfu și insula Rodos – cu zboruri directe din Chișinău, incepând cu luna iunie.

Insula Corfu este o destinație pentru toata lumea- probabil este cea mai verde insula a Greciei, aici își găsesc locul și turiștii iubitori de distracție și turiștii iubitor de vacanțe la mare și cei care doresc să viziteze obiectivele turistice. Insula Corfu este o simbioză frumoasă dintre stilul italian și cel grecesc.

Insula Rodos– tradițională, cu plaje frumoase, taverne faimoase care servesc mâncare tradițională la un preț acceptabil.

Muntenegru – de fapt, este noutatea anului trecut, dar a avut succes enorm la turiștii nostri, de aceea și anul acesta avem Muntenegru cu autocarul și Muntenegru cu zbor direct din Chișinău. O țară deosebită și natură excepțională; pentru turiști iubitori de excursii și explorare Muntenegru este destinația perfectă.ina bitca muntenegu

De asemnea, putem propune:

Cipru cu zbor din Chișinău,

Costa Brava/ Spania cu zbor din Chișnau și Iași,

Algavre/Portugalia cu zbor din București

Split/Croația cu zbor din București

Israel, cu un program extraordinar de excursii și odihnă la mare, cu zbor din Iași și Chișinău

travelblog.md: Bulgaria, Grecia şi Turcia rămân destinaţiile favorite pentru moldoveni în ultima perioadă, această tendinţă va rămâne valabilă şi pentru 2016 ?

Dna.Ina Bitca: Pentru vara 2016 rămâne actuală:

Turcia – pentru cei care își doresc o vacanță luxoasă la un preț accesibil și  pentru cei are au copii mici și preferă sistemul All Inclusive

Bulgaria – pentru cei care au un buget mai restrâns , dar își doresc o vacanță calitativă cu servicii bune pentru vacanțele petrecute în familie. Bulgaria poate fi buna alegere și pentru studenți, deoarece aici găsesc distracție, mare și buna dispoziție la un preț atractiv

Grecia de nord ( Halkidiki și insula Tassos) – pentru cei care preferă vacanțe în stil grecesc la un preț rezonabil,  vacanțe care se definesc prin peisaje memorabile, plaje curate spălate de apa cristalină a Măriii Egee și mâncare tradiționălă cu iz de feta, souflaki și maslin. Grceia este pentru turistii activi, care le place sa exploreze destinatiile in care isi petrec vacanta.

Insula Creta – cu zbor direct  din Chișinău, destinație pentru cei care iubesc cultura grecească și își doresc mai multe să cunoască despre civilizația miniotică. Creta este vestită prin plajele ei fine și apa trasparentă de un turcoaz fenominal. Toate acestea  fac din această insula, cea mai căutată destinație din Crecia.

travelblog.md: Piaţa vacanţelor exotice este destul de mică în Moldova, dar totuşi această piaţa există, unde au solicitat moldovenii să-şi petreacă vacanţele exotice?

Dna.Ina Bitca:  Pot afirma că în Moldova sunt puține  cereri pentru  vacanțele exotice, cel mai des solicitările vin din partea tinerilor căsătoriți care doresc o lună de miere de neuitat sau persoanele cu un venit mai mare. Cele mai multe cereri sunt pentru destinatiile:
Emiratele  Arabe unde oferim transport avia direct din Odesa sau cu escală, din Chișinău. Dubai este o destinație magnifică, e o țară care te surprinde prin cultură, posibilități, mentalitatea populație băștinașe  și  mega construcțiile cunoscute în toata lumea: Burj Khalifa, Burj El Arab, insulele construite artificial.ina bitca director aerotim

Maldive–  fiind cea mai romantică destinație, cucereste cu plajele sale de nisip alb, cu rezervațiile de corali, cu apusuri spectaculoase, cu o apa străvezie și hoteluri cu acces direct la plajă și ocean.

Sri Lanka- o insulă din sudul Indiei ce este scăldată de Oceanul Indian. Sri Lanka oferă de toate: plaje cu nisip fin, safari, jungla, temple Budiste și Hinduse. Aceasta destinație îmbină istoria străveche și impresionanta cu exoticul.

Thailanda– alături de Dubai reprezintă cea mai dorită destinație exotică din Asia, aceasta este destinația perfectă pentru acei care doresc nu numai să se odihneasca pe plaja la umbra palmierilor dar și să viziteze numeroase obiective turistice, cum ar fi: temple budiste, palate.

Cu o cerere mai mică este Cuba și Republica Dominicană.

travelblog.md: Ştiu că la agenţia Aerotim o atenţie deosebită se acordă clienţilor corporativi. Care sunt destinaţiile cele mai solicitate de moldoveni în interes de serviciu?

Dna. Ina Bitca: Într-adevăr AEROTIM acordă atenție deosebită clienților  corporativi. Destinațiile solicitate de aceștia depinde de  genul de activitate al companiei respective  și relațiile de colaborare pe care o are cu partenerii săi. Destinatiile cele mai solicitate sunt în țările europene: Germania, Italia, Austria, Belarus, Polonia precum și Rusia, China. Tendința ultimilor ani este combinarea utilului cu plăcutul, astfel AEROTIM propune clienților săi și unele tururi în țările în care pleacă pentru lărgirea orizontului său.

Echipa AEROTIM
Echipa AEROTIM

travelblog.md: Ce servicii adiţionale mai solicită clienţii corporativi pe lângă faptul că se cumpără biletele de avion?

Dna.Ina Bitca: Clientii corporativi solicită cazare, asigurare medicală, transferul la și de la hotel, bilete la  anumite evenimente organizate în țările de destinație, bilete la expozitii tematice.

travelblog.md: Nu de puţine ori mi s-a întâmplat să găsesc oferte pentru servicii de cazare mai ieftine prin agenţiile de turism clasice decât ceea ce găseam pe internet? Cum se explică acest lucru ?

Dna.Ina Bitca: E simplu. Datorită faptului că agențiile de turism au încheiate contracte cu operatorii mari care  cumpăra cota parte în anumite hotele si respectiv, în aceste condiții  se obțin  reduceri de preț, ceea ce nu găsești pe internet. Cu câte mai mulți parteneri operatori are agentia de turism, cu atât mai multe posibilități are agenția de turism.ina bitca sinaia

travelblog.md: Turiştilor străini care vin în Moldova prin intermediul agenţiei Aerotim, ce destinaţii din Moldova le recomandaţi în primul rând sau ce trebuie să facă în Moldova ca să aibă un sejur plăcut?

Dna.Ina Bitca: Chiar daca nu avem mare și munți sau monumente arhitecturale de renume internațional putem să ne lăudam cu orașe vinicole subterane. Cricova, Mileștii Mici, Purcari sunt locațiile cerute de oaspeții noștri veniți de peste hotare. Pe lângă acestea, pentru a le completa  sejurul în mod plăcut și unic le propunem cazarea la pensiuni turistice unde pot degusta chiar și prepara bucate tradiționale, cum ar fi plăcinte, mămăliguța, zeama și sărmaluțe. Turiștii străini sunt extrem de încântați de aceste tururi gastronomice.

travelblog.md: Ce destinaţii ne recomandă personal doamna Bitcă?aerotim Ina Bitca

Dna.Ina Bitca: Consider ca toate destinațiile au farmecul lor. Nu pot afirma că o țară e mai puțin intersantă sau mai mult interesantă. Pentru mine personal e important ca de fiecare dată să merg într-un loc nou și să nu fac din vacanțele mele o copie a vacanței precendente, chiar dacă țara poate fi aceeași. Prefer odihna activă, în care  am posibilitatea să vizitez cât mai multe locații , să-mi deschid orizontul cât mai larg, acumulând cunoștinte noi.

De aceea și în compania noastră  avem o atitudine cât mai individuală față de clienții noștri și încercăm să le propunem în limita  preferințelelor și posibilităților financiare ceva nou de fiecare dată. Sau daca merg în aceeași țară încercăm să le sugerăm excursii noi și interesante.ina bitca romania

Dna. Bitca, vă mulțumesc mult că ați acceptat să-mi oferiți acest interviu interesant mie și cititorilor blogului.

 

Date de contact Agenția AEROTIM:

TEL: +373 22-844-665
GSM: +373-69235768

www.aerotim.md 

 

#Acest articol face parte din campania de promovare ale agențiilor de turism locale. Vezi aici detalii.