Top 10 cele mai frumoase locuri din R.Moldova: Oxana Greadcenco, autoarea blogului observatoare.eu

Spuneam mai devreme că am apelat şi la alte bloggeriţe să scrie recomandări despre locurile ce trebuie vizitate în Moldova. Articolul de astăzi e de la Oxana Greadcenco, autoarea blogului observatoare.eu, un articol cu TOP 10 cele mai frumoase locuri din Moldova. Abia aştept luna mai să facem şi nou un circuit pe malul Nistrului de la Nord la Sud :).

1.Cetatea Tighina

Pentru că, după mine, e cea mai frumoasă cetate din cele patru cetățeni de-a lungul Nistrului. Pentru că e la 50 km de Chișinău și atât de puțin vizitată de moldoveni. Cetatea a fost reconstruită recent, deși se simt influențele ideologice de la Tiraspol, cetatea a reușit să păstreze parțial din spiritul de epocă.

cetatea tighina

2. Satul Gura Bâcului, raionul Anenii Noi

Locul de vărsare a râului Bâc în Nistru. Peisaje frumoase, în special din partea celaltă a Nistrului, din satul Bâcioc. Plajă curată. Dacă ajungeți acolo, să vizitați neapărat și muzeul din Gura Bâcului, un muzeu bogat așa cum rar întâlnești în satele din Moldova.

gura bacului

3. Rezervația La Castel din satul Gărdinești, raionul Edineț

Peisaje pitorești lângă un sat la fel de pitoresc. Printre stânci și pietre curge râul Racovăț, defileul Răcovățului este un canion în miniatură.

Se numește La Castel pentru că pe timpuri în vârful dealului era un castel. Se mai zice că acolo sus mai era un monument care a fost distrus în timpul URSS.

gordinesti

4. Nistrul la Cocieri

cocieri

5. Țâpova

Țâpova cu cascada ei rece și peisajele sălbatice. Povestea aici http://observatoare.eu

tapova

6. Traseul Tarasova-Socola

O pădure perfectă pentru mersul pe jos sau pe bicicletă. Și peisaje rupte din poveste cu râul Nistrul. Povestea întreagă aici http://observatoare.eu

tarasova

7. Satul Păulești, raionul Călărași

Pe teritoriul conacului boieresc din Păulești se află un ceasornic natural format din 24 de pini. Aceștia sunt sădiți în cerc la distanțe egale. Oamenii zic că acest ceas indica boierilor vremea exactă. Alături de acest ceas sunt ruinele conacului boieresc. Povestea întreagă aici: http://observatoare.eu

paulesti

8. Satul Lalova, raionul Rezina

Pentru peisajele și Nistrul frumos.

Lalova

9. Satul Purcari, raionul Ștefan Vodă

Pentru casele frumoase cu stuf de la Nistru și vinăria celebră.

satul purcari

10. Satul Oxentea, raionul Dubăsari

Pentru stâncile frumoase de la Nistru și oamenii primitori 🙂

oxentea

 

Credit foto: Oxana Greadcenco

Rubrică susţinută de magazinul online www.comenzi.md