Top 7 hoteluri 3* din Praga în apropiere de centrul istoric

Primăvară este timpul potrivit pentru excursii urbane. Ofertele agențiilor de turism (chiar și  cele din Chișinău) sunt din ce în ce mai variate în materie de excursii prin Europa. Majoritatea din ele au inclus în program și orașul Praga. La fel, am observat că Praga este în topul preferințelor famiilor care vor să-și organizeze excursii individuale în vacanțele școlare.

Am fost de două ori în Praga, o dată pe cont propriu, altă dată cu o agenție de turism și pot să spun doar că orașul rămâne în topul meu. Am rămas cu amintirea unui oraș cultural, plin de acele magazine mici ale meșteșugarilor atât de specifice Europei clasice. Și desigur librăriile pragheze. (Am scris impresii aici)

M-am documentat și am hotărât să scriu un articol scurt despre un top cu 7 hoteluri, ce sunt în apropiere de centrul istoric al orașului și apreciate de sute de călători pe site-urile de turism.

Ibis Praha Old Town 3*

Ibis Praha Old Town se află în inima oraşului Praga, la 100 de metri de oraşul vechi. Na Porici, strada comercială principală, este la doar câţiva paşi. Este o alegere excelentă pentru călătorii interesați de arhitectură, istorie și escapadă romantică.Ibis Praha

Hotel Dar 3*

Situat la 50 de metri de Piaţa Centrului Vechi din Praga, hotelul este amenajat într-o clădire istorică. Interioarele păstrează designul autentic din secolul al XIX-lea. Camerele sunt de nefumători şi au mobilier modern, podea cu parchet şi vedere la strada medievală Kozna. Restaurantul Hotelului Dar serveşte preparate din bucătăria cehă şi internaţională într-o sală de mese fermecătoare, construită în mod tradiţional.Dar Praha

Hotel Central 3*

Central Hotel Prague este situat central, în apropiere de Piaţa Republicii (Náměstí Republiky), magazinul universal Kotva şi centrul comercial Palladium.  Staroměstské náměstí (Piaţa Oraşului Vechi), unde se găsesc renumitul Ceas Astronomic şi cea mai apropiată staţie de metrou, se află la doar 3 minute de mers pe jos. În apropiere se află şi Piaţa Wenceslas, Turnul Pulberăriei şi strada la modă Parizska.Hotel Central Praga

Harmony hotel Prague 3*

La numai câteva minute de mers pe jos de Piaţa Wenceslas, Piaţa Oraşului Vechi şi Calea Regală, hotelul Armonia este un loc ideal pentru a explora Praga.Harmony Prague

Hotel Beránek

Aproape de centrul oraşului Praga, la numai 5 minute de Piaţa Wenceslas, hotelul este un punct de plecare bun pentru a explora acest frumos oraş istoric.

La o distanţă mică de mers pe jos de oraşul vechi din Praga, hotelul oferă de asemenea legături foarte bune de transport pentru a explora oraşul şi zona înconjurătoare. Există o staţie de metrou în faţa hotelului şi tramvaiele circulă chiar după colţ. Vizitaţi Piaţa oraşului vechi din Praga, faimosul său Ceas Astronomic, Castelul Praga, faceţi cumpărături sau savuraţi specialităţile bucătăriei cehe din restaurantele oraşului.

beranek

Hotel Kampa Garden

Această proprietate este la 3 minute pe jos față de plajă. Hotelul Kampa Garden este situat într-o zonă liniștită, în centrul istoric al orașului Praga, pe insula Kampa, un loc preferat de locuitorii oraşului Praga pentru plimbări plăcute pe malurile râului Vltava.

kampa garden praga

Alton

Hotelul Alton, situat la numai 3 minute de mers pe jos de Piața Wenceslas și la 5 minute cu metroul de centrul de congrese.

alton praga