Potrivit comunicatului Asociaţiei Sporter şi site-ului http://marathon.md, primul Maraton Internaţional de la Chişinău se va desfăşura la 26 aprilie 2015.
În cadrul Maratonului de la Chişinău se vor organiza curse pe următoarele distanţe:
– maraton (42 km 194 m) – participanţi cu vârsta peste 18 ani (începând cu a.n. 1997), rezultatele sunt fixate de un sistem de cronometrare
– semimaraton (21 km) – participanţi cu vârsta peste 18 ani (începând cu a.n. 1997), rezultatele sunt fixate de un sistem de cronometrare
– 10 km – participanţi cu vârsta peste 16 ani (începând cu a.n. 1999), rezultatele sunt fixate de un sistem de cronometrare
– Fun Run (3 km) – fără limită de vârstă, rezultatele nu sunt fixate de sistemul de cronometrare
Sportivii, care în ziua maratonului încă nu au împlinit 18 ani, dar care vor atinge majoratul în 2015, sunt admişi să participe la maraton şi semimaraton numai cu acordul părinţilor. Au nevoie de acordul părinţilor şi participanţii minori la cursa de 10 km.
Itinerarul va trece pe străzile centrale ale Chişinăului, iar linia de start şi finiş se va afla în inima capitalei – în Piaţa Marii Adunări Naţionale.
Zona de Start/Sosire şi Sport Expo – Piaţa Marii Adunări Naţionale, în faţa Arcului de Triumf. După start, atleţii vor alerga pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. Ciuflea, bd. Dacia, până la intersecţia cu bd. Decebal, şi înapoi spre PMAN, mai departe pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. Calea Ieşilor (până la ieşirea din oraş) şi înapoi în PMAN. Schema se anexează.
Traseul stradal al curselor va avea lungimea de 21,0975 km (două ture pentru maratonişti şi o tură pentru semimaratonişti).
– Cursa de Fun Run – 3 km (PMAN – str. Ismail – PMAN);
– Cursa de 10 km – (PMAN – bd. Dacia – PMAN);
– Semimaraton (21,0975 km) – (PMAN – bd. Dacia – PMAN – str. Calea Ieşilor – PMAN);
– Maraton (42,195 km) – (PMAN – bd. Dacia – PMAN – str. Calea Ieşilor – PMAN): 2 ture x 21,0975 km.
Conform regulilor maratonului internaţional, toţi participanţii vor primi un pachet de start, care va include: un număr individual cu un cip electronic de unică folosinţă pentru cronometrarea timpului, un tricou oficial în calitate de suvenir şi harta curselor cu descrierea detaliată a programului evenimentului.
La linia de finiş pe toţi participanţii îi aşteaptă o medalie de participare, iar pe învingători – premii.
Astfel, 26 aprilie va deveni o dată marcantă în istoria atletismului moldovenesc şi sportului în ansamblu.
Mai multe detalii şi înregistrare pe http://marathon.md