Ouranoupolis- Poarta Muntelui Athos

V-am povestit şi în alte postări despre Grecia, astăzi revin cu un articol despre Ouranoupolis din peninsula Halkidiki, braţul Athos.

La o distanță de 120 km de aeroportul din Salonic se află Ouranoupolis, Poarta de la Muntele Athos. Ouranoupolis înseamnă în limba greacă – orașul a cerului, orașul, care vă conduce până la cer. Vizitatorii sunt întâmpinaţi de Turnul Andronikos, protectorul orașului, construit în 1344 de către Mănăstirea Vatopediouca, de secole a fost ca o măsură de protecție împotriva piraţilor.
Imediat lângă turn, se află portul, de unde puteţi lua vaporul, să vedeţi muntele Athos de la depărtare.

ouranopolis-travelblog (9)
Orăşelul este foarte mic, are cam 1000 de locuitori, în schimb mişună de turişti. În Ouranopolis, anume în oraş, nu prea sunt atracţii turistice, în schimb sunt foarte multe taverne cu bucătărie grecească, mediteraniană, cu preparate din peşte, sunt foarte multe magazine de suveniruri şi evident cele mai căutate lucruri sunt icoanele pictate pe Muntele Athos şi vinurile făcute de călugări.

ouranopolis-travelblog (8)

ouranopolis-travelblog (3)
Puteţi să vă rezervaţi 3-4 ore în oraş pentru o plimbare pe faleză, pentru o cafea grecească şi o scurtă plimbare prin oraş. Casele, în mare parte sunt date în chirie turiştilor, dar sunt foarte drăguţe, cu obloane vopsite în maro sau albastru, cu decor făcut din lemn şi nu uitaţi spre final de plajă.Plaja orăşenească este foarte curată, iar intrarea în este lină fără pietriş, foarte bună pentru copii.
Eu v-am recomandat şi în alte postări să faceţi croaziera pe Athos, respectiv nu neglijaţi şi acest orăşel este mic şi destul de simpatic.

ouranopolis-travelblog (2)

ouranopolis-travelblog (4)

ouranopolis-travelblog (5)

ouranopolis-travelblog (6)

ouranopolis-travelblog (7)

ouranopolis-travelblog (9)