O plimbare prin Bucureştiul Suprarealist

O plimbare prin Bucureştiul suprarealist este o plimbare în Bucureştiul frumos, în Bucurestiul care merită să fie descoperit, într-o Capitală Europeană unică şi  diversă. Iată aşadar câteva dintre cele mai fascinante locuri din Bucureşti pe care nu trebuie să le rataţi!

Bucurestiul este un oras al contrastelor, motiv pentru care oameni diferiţi pot avea experienţe extrem de diferite aici. Contrastul modern vs comunist are probabil cel mai mare impact, însă în acelaşi timp rămăşiţele Bucureştiului interbelic sunt văzute de mulţi vizitatori ca fiind cea mai frumoasa parte a Bucureştiului.

Printre cele mai noi şi deosebite locuri din Bucureşti se număra librăria Cărtureşti Carusel şi Therme, complet diferite de orice aţi văzut până acum! Librăria Cărtureşti Carusel este un spaţiu magic unde vă puteţi petrece câteva ore minunate înconjuraţi de cărţi şi muzică bună. Deschisă într-o clădire-monument istoric de pe strada Lipscani, librăria se intinde pe 6 etaje şi este un monument de alb, lumină şi linişte, cu un design cu totul aparte.

Therme nu este doar cel mai mare complex de relaxare, wellness şi distracţie bazat pe ape termale din Europa, ci şi cea mai mare grădina botanică din România, cu peste 800 000 de plante! Un loc în care vă puteţi simţi ca într-un paradis exotic fie şi doar pentru câteva ore. Un mic sfat: încercaţi să mergeţi la Therme în timpul săptămânii pentru că în weekend este de obicei foarte aglomerat.

Mulţi consideră Palatul Parlamentului cea mai suprarealista clădire din Bucureşti. Şi nu datorită frumuseţii ei, dimpotrivă. Cei mai mulţi români o consideră o clădire-monstru, simbolul absolut al perioadei comuniste şi al megalomaniei lui Ceauşescu. Cu toate acestea, Palatul Parlamentului rămâne una dintre cele mai importante, grandioase şi impresionante clădiri din Bucureşti pe care ar trebui s-o vizitati măcar o dată.

Cea mai buna modalitate de a descoperi Bucureştiul este la pas. Aşa veţi vedea cel mai bine contrastul dintre vechi şi nou, dintre modern şi comunist şi îi veţi cunoaşte istoria, cu poveştile ei cele mai fascinante. De exemplu, una dintre cele mai speciale străduţe din Capitala este strada Xenofon, singura stradă în trepte din România care a fost pictată de artista Eva Radu, astfel încât să arate ca o cascadă montana. De menţionat şi că Xenofon vă duce în dealul Filaret, cel mai înalt punct natural din Bucureşti.Strada Xenofon Bucuresti

Un alt loc cu totul aparte din Capitala este şi  lacul Văcăreşti, cunoscut şi ca “Delta Bucureştiului” sau “Delta dintre blocuri”. Este cu adevarat fascinantă fuziunea dintre natură şi mediul urban, şi este complet inedită pentru o capitală europeană.Lacul Vacaresti Bucuresti

O alta parte frumoasă a Bucureştiului sunt cartierele  vechi precum Cartierul Evreiesc, Măntuleasa sau Cartierul Armenesc, încărcate de istorie, cu numeroase case vechi şi cochete care fac plimbarea în zona cu adevărat plăcută. Însă în Bucureşti există numeroase alte cartiere, străzi, clădiri şi case care par rupte din contextul actual, unde veţi simţi că vă întoarceţi în timp.Casa Maura Cartierul Armenesc

Şi ca să încheiaţi plimbarea în Bucureştiul suprarealist în cel mai plăcut mod, trebuie să vă opriţi şi într-una dintre cele mai frumoase grădini şi terase din Bucureşti, oaze de verde şi de liniste, izolate de zgomotul urban. Eden, Shift, Grădina Verona, Grădina OAR, Lokal sau Simbio sunt locurile perfecte în care să vă relaxati într-o seară călduroasa de vară.

Pentru mulţi turişti preturile din Bucureşti sunt şocant de mici, fie ca vine vorba de mâncare, băutura sau cazare. Hostelurile au în mod evident cele mai ieftine tarife, însa dacă alegeţi să vă cazaţi în apartamente de lux veti avea mult mai multe avantaje, inclusiv intimitate absolută şi situarea ultracentrală. Plimbare plăcută!