Număr record de participanți la “Maratonul Copiilor”. O mie de micuţi s-au prins în Cursa Bunătăţii. Eucitesc.md a susţinut proiectul

La data de 13 octombrie, Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a organizat evenimentul  Maratonul Copiilor. În acest an, în jur de 1000 copii s-au prins în Cursa Bunătății pentru a oferi altor copii şansa de a merge la şcoală.

Maratonul Copiilor este un eveniment inedit care, deja al cincilea an consecutiv, transformă o cursă obișnuită de alergări într-un gest de solidaritate.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”: „Graţie implicării Campionilor Bunătăţii au fost asigurate 6 luni de funcţionare a Centrului comunitar din Roşu, Cahul. Astfel, cei 25 de copii care vin zilnic în Centru vor avea parte de o masă caldă şi activităţi extraşcolare menite să îi ajute să trăiască o copilărie deplină şi să îşi continue drumul spre şcoală alături de ceilalţi copii.„

Din 2002, sute de copii din familii social vulnerabile au primit în Centrul de la Roşu, grijă părintească şi ajutor.

Repartizați în curse pe categorii de vârstă, toți cei 1000 de participanţi au alergat pentru a demonstra că sunt alături de alți copii aflați în dificultate. Iar fiecare părinte a fost îndemnat să convertească distanţa alergată de copil într-o donație simbolică de 0,25 bani pe metru alergat.

Anastasia, Campion al Bunătăţii: Am venit să alerg pentru sănătate, dar şi să susţin copiii care nu au aceleaşi posibilităţi ca mine. Îmi place foarte mult evenimentul, am întâlnit mai mulţi prieteni şi chiar mi-am făcut şi prieteni noi.

În afară de cursa propriu-zisă, copiii au avut parte de ateliere de creație, tombolă cu daruri, bule de săpun, jocuri cu animatorii de la UHappy și un concert de dans și muzică susținut de colectivele artistice ,,Picături Muzicale”.

Parteneri: Sport Arena, Familia, Usastii Neani, Selpak, Pizza Corso, Artico, Flo Master, AriDami, Cangurul, Acvila Sport, Eva Sport, Naturalis, Editura Arc, Uhappy, Tomat Street Food, OWL accesories, Elody Farmacie, Carousel – Toys & Gifts, Manejul de Atletică Uşoară, Elefant.md, eucitesc.md