Muzeul ASTRA a câștigat MARELE premiu European Museum Academy 2019

Aţi fost la Muzeul ASTRA din Sibiu? Eu n-am fost, din păcate. Şi tocmai am aflat că Muzeul ASTRA a câștigat marele premiu European Museum Academy/Luigi Micheletti Award! La evenimentul care s-a desfășurat în Slovenia, la Ljubljana, Muzeul ASTRA a fost reprezentat de managerul Ciprian Ștefan, care a şi ridicat distincția.

Citesc la ei pe site că sunt 96 de hectare ale Muzeului Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA care redă viaţa rurală de pe întreg cuprinsul ţării, manifestată în peste 400 de case, anexe gospodăreşti şi instalaţii tehnice.

Muzeul de Etnografie Săsească Emil Sigerus, păstrător al culturii şi civilizaţiei săseşti din Transilvania, continuator al Muzeului Carpatin, deţine cele mai valoroase colecţii etnografice cu profil săsesc, purtând numele marii personalităţi, cu merite însemnate în acest domeniu, Emil Sigerus.

Muzeul de Etnografie universală Franz Binder este singurul muzeu din România profilat pe valorificarea patrimoniului extraeuropean.

Am fost la Sibiu şi probabil trebuie să mai merg încă o dată, anume pentru ASTRA. Dacă ajungeţi înaintea mea, accesaţi linkul (aici) pentru datele de contact.

Impresii din Sibiu: Din Piața Mare în Piața Mică