“Moldova Wine Route” aplicația mobilă care oferă cele mai detaliate informații despre vinăriile din Moldova

Astăzi a fost lansată aplicația „Moldova Wine Route”. Prima aplicație care oferă informații cu privire la 12 cele mai importante vinării, cu prezentarea serviciilor și a celor mai populare 10 vinuri a fiecăreia din acestea.

Vinăriile incluse în aplicație sunt: Cricova, Mileştii Mici, Château Vartely, Château Purcari, Castel Mimi, Vinăria Asconi, Migdal-P, Vinăria Brănești, Vinăria Et Cetera, Vinăria din Tiraspol KVINT, Vinăria KaraGani și Vinăria Carpe Diem. De asemenea, în aplicație se regăsesc și recomandări privind cele mai populare wine-baruri și wine-shopuri din Chișinău.

Aplicația este creată cu scopul de a ajuta turiștii să găsească cele mai bune trasee de navigare cu GPS și informații suficiente cu privire la serviciile prestate de vinării. Este ideală pentru acei străini care călătoresc în interes de serviciu, familii, aventurieri, dar și pentru localnici care doresc să se dedice unei experiențe remarcabile în țara de baștină.

Această aplicație ușor de utilizat oferă informații în trei limbi: română, rusă și engleză. Este deja disponibilă pentru a fi descărcată pe Google Play pentru Android și foarte curând în App Store pentru iOS. După câteva săptămâni de testare și colectare de feedback de la utilizatori, aplicația va fi actualizată.

Aplicația „Moldova Wine Route” este creată cu suportul Ministerului Federal al Cooperării și Dezvoltării Economice din Germania prin intermediul Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH și Agenția Turismului din Republica Moldova, în parteneriat cu Centrul de Promovare a Turismului Vinicol din Moldova și Asociatia de Sommelier din Republica Moldova.

Veronica TOMESCU, Președintele Centrului de Promovare a Turismului Vinicol din Moldova, co-fondator www.winetours.md a declarat: “A fost o deosebită plăcere să colaborăm cu partenerii noștri și să facem parte din echipa de dezvoltare. Suntem siguri că aplicația Moldova Wine Route va deveni unul dintre cele mai utile instrumente pentru călătorii internaționali și locali, pentru cei pasionați de vin, care caută experiențe unice în Moldova. De asemenea, aplicația va ajuta cu siguranță vinăriile locale să-și promoveze mai bine serviciile și produsele. În viitor vom continua să promovăm și să dezvoltăm aplicația, împreună cu vinăriile ”

Amintesc că Moldova este unul dintre cei mai mari producători de vin din lume, exportă, în prezent, 46 de milioane de sticle în întreaga lume. 

Rubrică susţinută de magazinul online www.comenzi.md