Maratonul utilizatorilor la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” sau află ce înseamnă RemakeOPAC

Marți, 17 octombrie 2017, începând cu ora 10:00, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău organizează Maratonul utilizatorilor, în cadrul căruia se vor întruni utilizatori din filialele Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” și suburbiile municipiului Chișinău, precum și din bibliotecile publice raionale: Criuleni, Ialoveni, Dubăsari, Orhei, Strășeni, Hâncești, Nisporeni.

La Maratonul utilizatorilor vor participa circa 60 de utilizatori din bibliotecile publice vizate, care vor avea posibilitatea să dezvolte abilități și competențe, prin diverse forme de interacțiune, precum: training-uri, brainstorming, discuții, experimente, jocuri, servind drept platformă de instruire și interacțiune între bibliotecari și utilizatori.

Participanții la maraton vor asista la instruiri și demonstrații, ghidați de bibliotecari la următoarele sesiuni:

Ø  crearea articolelor pentru Wikipedia;

Ø  scanarea coperților publicațiilor din colecția Moștenire;

Ø  elaborarea unei interfețe atractive pentru catalogul electronic al BM „B.P. Hasdeu”;

Ø  crearea unui prototip de design atractiv pentru un maker space în bibliotecă.

Acest format de eveniment este organizat pentru prima dată în comunitatea bibliotecară pentru utilizatorii cei mai activi, care are drept scop, susținerea inovației și spiritului creativ al membrilor comunității.

Evenimentul face parte din inițiativa „Fondului de Dezvoltare a Bibliotecii Moderne” al Programului Novateca: The Global Libraries Program in Moldova, ce are drept scop susținerea continuă și răspândirea serviciilor moderne de bibliotecă implementate cu succes de bibliotecile din rețeaua programului, încurajarea transferului de cunoștințe, experiențe și bune practici, precum și oferirea oportunităților pentru dezvoltarea profesională, consolidarea rețelei de biblioteci și fortificarea parteneriatelor cu bibliotecile publice.

Detalii aici

Pentru înregistrare accesați Formularul Google: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd3W0wAMmujJCMQzYkJrtBEWZoCGYMucwJ9ckR5RgftWd2tNQ/viewform?c=0&w=1