Lansarea oficială a proiectului „Descoperă Brandul Turistic al R.Moldova” în România

Evenimentul este organizat  de către Asociația Națională pentru Turismul Receptor din Moldova, cu susţinerea proiectului USAID CEED II

La data de 12 martie, ora 19.00, în incinta Restaurantului Vatra Neamului din București (Balotești) DN1, șos. București-Ploiești, Nr.29, com. Balotești va avea loc lansarea oficială a proiectului Descoperă Brandul Turistic al R.Moldovaîn România.

Proiectul Descoperă Brandul Turistic al R.Moldovaorganizat de către Asociația Națională pentru Turismul Receptor din Moldova, cu susţinerea proiectului USAID CEED II și în parteneriat cu Centrul Cultural Vatra, face parte din Programul de promovare a produselor turistice denumit generic „Brandul Naţional al Industriei Turismului” lansat în luna noiembrie 2014 de către Agenția Turismului din Republica Moldova. Astfel s-a dat startul promovării Republicii Moldova ca destinație turistică care oferă experiențe culturale autentice în inima Europei. În 2013 Lonely Planet a prezentat Republica Moldova ca # 1 destinația neexplorată din Europa, acesta fiind și sloganul primei campanii internaționale de promovare a noului Brand Turistic, prin difuzarea unui spot video pe Euronews in luna noiembrie-decembrie 2014.

moldova

Inițiatorii proiectului accentuează importanța urmării noilor tendințe și inovații din sectorul turistic pentru a spori interesul vizitatorilor străini, în contextul păstrării culturii locale. În cadrul evenimentului va fi prezentat noul brand turistic al Republicii Moldova ce cuprinde armonios tradițiile, frumusețea regiunilor rurale, dar și gastronomia autentică cu vinuri recunoascute în întreaga lume. Reprezentanții sectorului turistic din Republica Moldova vor veni cu oferte atractive, cei ai companiilor vinicole celebre vor prezenta cele mai selecte vinuri, iar Centrul Cultural Vatra va recomanda cele mai mari festivaluri din R.Moldova pentru anul 2015.

Invitații la eveniment vor cunoaște mai bine Republica Moldova ca destinație turistică, vor participa la o degustare de vinuri moldovenești cu un sommelier profesionist și vor servi din bucatele tradiționale.

 La eveniment vor participa oameni de afaceri din România și Republica Moldova, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, mass-media și reprezentanți ai societății civile. Vor fi prezenți Directorul General al Agenției Turismului din Republica Moldova și omologul său român, Președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT), doamna Simona Allice Man. De la eveniment nu va lipsi și Înaltul Reprezentant al Guvernului României pentru R. Moldova, Doamna Iuliana Gorea-Costin.

Participanții din mass-media sunt rugați să se acrediteze la mircea.tira@vatrafest.com și natalia.turcanu@gmail.com Jurnaliștii înregistrați vor primi după eveniment un pachet de materiale promoționale ce va include prezentarea, video de promovare și un suvenir.

Locul: Restaurantul Vatra Neamului din București (Balotești) DN1, șos. București-Ploiești, Nr.29, com. Balotești

Data: 12 martie, ora 19.00