Karidi-Cea mai frumoasă plajă de pe Sithonia

Mai exact în Grecia, peninsula Halkidiki, braţul din mijloc-Sithonia, foarte aproape de sătucul Vourvourou se află plaja Karidi, cunoscută drept plaja din Vourvourou.

Este absolut superbă pentru că:
– Nisipul este fin, fin.
– Apa este curată, azurie cu nuanţe de verde închis, albastru intens.
– Intrea în apă este lină, abia la vreo 100 de metri depărtare, dacă nu mai mult, se adânceşte, este absolut ideală pentru copii mici.

karidi-travelblogmd (2) – Pinii de pe mal crează un peisaj minunat.

karidi-travelblogmd (3)

karidi-travelblogmd (1) – Mai sunt şi stâncile de o parte şi de alta, ideale pentru o sesiune foto.

karidi-travelblogmd (6) – În sătucul Vourvourou sunt multe lagune neamenajate, cu pinii chiar pe mal, apa azurie… Perfect.

karidi-travelblogmd (5)Şi vă mai zic şi de micile incomodităţi. Plaja Karidi este una publică, în timpul zilei vor fi momente de aglomeraţie. Dacă optaţi pentru un hotel din zonă de pe malul mării, este şi mai bine, dar aveţi grijă la preţuri.

În imediata apropiere a plajei nu sunt terase, doar o tarabă care vinde apă şi ceva croissante, în rest cam nimic. Restaurantele sunt un pic mai departe. Noi am venit cu maşina aici, fiind pe Athos, anume pentru această plajă şi am înțeles că mulţi turiști procedează la fel. Plaja Karidi este a doua în topul meu 🙂 , alta a fost cea din Cipru de Nord, de lângă Varosha.

Vedeţi aici şi o hartă cu plajele superbe din Halkidiki, brațul Sithonia.

sithonia_astra_beaches_with_sartigr_logo.Pozele din păcate nu redau nici 10 procente amărâte din frumuseţea locului.