Interiorul Castelului Bran în imagini

Acu cinci ani în urmă am ajuns pentru prima oară la Castelul Bran, o excursie organizată din Chişinău, la Braşov, Râşnov, Sighişoara, Bran.

Mi-a plăcut atât de mult tot ce văzusem atunci, încât deseori îmi aduceam aminte de acele locuri şi îmi doream să le revăd.

În următorii ani am ajuns de mai multe ori pe la Braşov, în schimb, abia în weekendul trecut, în sfârşit, am revăzut Râşnovul şi Branul.

Castelul Bran şi toată zona din apropiere au un farmec aparte, nu înzădar, îl veţi regăsi în multe topuri internaţionale.

IMG_0590

În 1377, regele Ludovic oferă locuitorilor Braşovului privelegiul de a construi o fortăreaţă pe cheltuială proprie. În 1382 deja era construită o cetate. În sec.XVI cetatea era mult îmbunătăţită, cu 3 turnuri de apărare pe laturile de nord, vest şi est. Pe parcursul următoarelor secole a tot fost renovat şi îmbunătăţit.

Pe 1 Decembrie 1920, autorităţile oraşului Braşov au donat castelul Regelui Ferdinand şi Reginei Maria. Branul a fost înzestrat cu toate cele necesare unei reşedinţe regale, inclusiv cu o uzină electrică.

Castelul Bran şi Castelul Balcic au fost reşedinţele preferate de Regina Maria. Simplitatea şi rafinamentul veţi găsi atât într-un castel cât şi la altul.

Revenind la Castelul Bran, acum lucrurile şi legenda au deviat spre „Dracula”, dar să nu uităm că a fost o reşedinţă regală totuşi şi gloria a avut-o în perioada interbelică.

De ce Dracula? În 1897 s-a lansat romanul “Dracula” scris de irlandezul Bram Stoker, povestea unui vampir care trăieşte într-un castel din mijlocul Carpaţilor, aşa s-a făcut asocieri cu Vlad Ţepeş, cunoscut în istorie ca un domnitor foarte crunt, fiul lui Vlad Dracul. Dracul fiind o poreclă de la faptul că aparţinea de ordinul Dragonului.

Acum în castel sunt amenajate doar 2 camere cu panouri despre legenda lui Vlad Ţepeş dar şi legătura castelului cu romanul lui Bram Stoker.

Sincer, acestui aspect mare importanţă nu am dat, mai mult m-a fascinat să aflu despre viaţa cotidiană a suveranilor.

Intraţi în castel şi la parter veţi trece prin camera de gardă, vestibul, fosta sufragerie regală, bucătăria, fântâna, capela Princepelui Mircea. La etaj veţi găsi dormitorul Reginei, camera de trecere, sala Castelanilor, salonul mare şi scara secretă.

La etajul doi sunt amenajate: antreul şi scara principală, salonul biedermeier, dormitorul Regelui Ferdinand şi sufrageria, sala costumelor, sălile de arme, sala de cinema, coridorul de apărare.

Şi acum, dacă doriţi să faceţi un drum până în inima Carpaţilor, vă recomand pentru cazare cel mai vechi hotel din Sinaia.

DSC_2750

 

DSC_2423

Iar mai jos vedeţi o galerie foto din interiorul Castelului Bran.

travelblogmd-bran (1)

travelblogmd-bran (2)

travelblogmd-bran (3)

travelblogmd-bran (4)

travelblogmd-bran (5)

travelblogmd-bran (6)
Scara Secretă

travelblogmd-bran (7)

travelblogmd-bran (8)

travelblogmd-bran (9)

travelblogmd-bran (10)

travelblogmd-bran (11)

travelblogmd-bran (12)

travelblogmd-bran (13)

travelblogmd-bran (14)

travelblogmd-bran (15)
Vlad Ţepeş

travelblogmd-bran (16)

travelblogmd-bran (17)

travelblogmd-bran (18)

travelblogmd-bran (19)
Dormitorul Regelui Ferdinand

travelblogmd-bran (20)

travelblogmd-bran (21)
Uşa pictată al Salonului Biedermeier

travelblogmd-bran (22)

travelblogmd-bran (23)
Sala de Arme

travelblogmd-bran (24)

travelblogmd-bran (25)

travelblogmd-bran (26)

travelblogmd-bran (27)

travelblogmd-bran (28)

travelblogmd-bran (29)