Instantanee de la expoziția „Instrumente medievale de tortură” de la Muzeul Național de Istorie a Moldovei 

Până la 31 mai 2018, Muzeul Național de Istorie a Moldovei găzduieşte o expoziție internațională de instrumente de tortură medievală, expoziție organizată de Societatea ARANEUS din Polonia.

Sunt peste 50 de replici de instrumente de tortură, utilizate în Evul Mediu în întreaga Europă. Instrumentele de tortură expuse, provenind din inventarul autorităților laice sau religioase (inchiziția) ale acelor vremuri întunecate, ilustrează sugestiv gustul pentru cruzime de-a lungul secolelor, atât la nivel individual, cât și la cel comunitar.

Din punct de vedere tematic, expoziția reprezintă o provocare. Ea ne face să cunoaștem atrocitățile săvârșite în Evul Mediu în numele „dreptății”, scoțând în prim-plan părțile sumbre ale naturii umane. În același timp, expoziția este un îndemn de a înțelege gravitatea faptelor istorice săvârșite și de a nu fi indiferenți față de orice tip de violență.

Program de vizitare: luni – duminică, între orele 10.00 și 17.00 / 18.00. Vineri – închisă.

Costul biletului: 80 lei (preț întreg), 60 lei (preț redus, pentru pensionari, elevi, studenți și alte categorii care beneficiază de facilități), 40 lei (pentru persoanele care vizitează expoziția în grup mai mare de 10 persoane).

Rubrică susţinută de magazinul online www.comenzi.md