În noiembrie se lansează o nouă ediție a campaniei „Cadoul din cutia de pantofi”. Un proiect social organizat și implementat în țara noastră de către fundația „Ajută un Om”

Cunoscut în lumea întreagă și desfășurat în preajma sărbătorilor de iarnă, „Cadoul din cutia de pantofi” este un proiect social, menit să aducă bucurii copiiilor din familiile social-vulnerabile sau cei din orfelinate.

Un proiect organizat și implementat în țara noastră de către fundația „Ajută un Om”.

Totul este foarte simplu: se ia o cutie de pantofi, se împachetează cu hârtie pentru cadouri, iar în cutie puteți pune tot ce aduce bucurie unui copil (de la 1 an până la 15 ani): rechizite școlare, jucării, obiecte de igienă personală (periuță/pastă de dinți, șampon, gel de duș), cărți, îmbrăcăminte (căciuliță, fular, mănuși, ciorapi colorați), dulciuri (biscuiți, napolitane, bomboane), apoi scrieți într-un colț cui i se adresează coletul, unei fetițe sau unui băiat, și în ce vârstă se încadrează.

În 2015 pentru prima dată s-a desfășurat proiectul și s-au acumulat 570 de cutii – un număr impresionant, ținând cont de faptul că a fost un proiect-pilot. Reprezentanții fundației au mers la 6 case de copii (și centre comunitare pentru copii din familii social vulnerabile) atât din Chișinău, cât și din țară.  În 2016 au adunat 758 de cutii, iar anul trecut, puțin peste 890.

Luni, 12 noiembrie, are loc conferința de presă, unde se va lansa oficial campania din acest an. Până în 23 decembrie toți doritorii vor putea aduce cutii cu cadouri în cele 6 puncte de colectare din oraș: 2 restaurante „Oliva” și 4 „Tucano Coffee”.

Cutiile vor fi repartizate beneficiarilor în perioada 18 decembrie – 10 ianuarie 2019. Lista finală a beneficiarilor se stabilește mai aproape de finele campaniei, când vom ști exact numărul final de cutii adunate.

Pe pagina de facebook puteți vedea toate pozele și filmările video a copiilor care anii trecuți au primit câte o cutie de pantofi cu cadouri pregătite de alți copii.

Pe Facebook îi găsiți la https://www.facebook.com/Cadouldincutiadepantofi

Pentru că toți copiii trebuie să primească cadouri, în special de Revelion!

Detalii pe: https://cadouldincutie.wordpress.com