Impresii din Malta (V)- Sliema, Mosta, Qawra

Știți de unde se vede cel mai bine orașul Valletta ? De peste drum :). Adică din partea opusă, din orășelul Sliema, de aici, Valletta apare în toată splendoarea.

travelblogmd-malta (6)

travelblogmd-malta (8)
În Sliema am ajuns anume pentru aceste instantanee, dar și să mai facem un respiro de tot ce văzusem în ultimul timp. Aici toate clădirile sunt noi, construite în stil modern, cel puțin cele care le-am văzut de pe faleză.travelblogmd-malta (1)

travelblogmd-malta (5)Arhitectural toate construcțiile abundă în sticlă și spre surprinderea mea am văzut clădiri și de peste 10 etaje, dar toatea astea sunt concentrate în Sliema și nu creează nici un disonanță față de restul clădirilor din Malta, din contra permite ochiului să se mai odihnească de la prea multă culoare galbenă. Orășelul este mai mult orientat pentru tineri, tot aici sunt o groază de terase dar și un mall cu toate facilitățile specifice.

Un ultima zi de sejur m-am pornit la Malta Aquarium din Qawra.
Până am ajuns să văd rechinii în realitate, am făcut în drum, un popas la Mosta, pe la cea mai mare Catedrală de pe insulă, Domul din Mosta.travelblogmd-malta (10)Catedrala are una din cele mai mari cupole existente în acest moment în lume, cu un diametru de peste 37 de metri. Un lucru curios legat de această Catedrală datează din perioada celui de-al doilea razboi mondial, timp în care Malta a fost mult bombardată. În 1942 o bombă a căzut peste Dom dar nu a exploadat, ceea ce a fost considerat o minune atunci dar și acum.

travelblogmd-malta (13)

travelblogmd-malta (15)În interiorul bisericii încă se mai pastrează bucăți din proiectil.

În Mosta n-am stat prea mult, doar în Catedrală, ca mai apoi să merg mai departe spre Qawra. În Qawra am mers pentru plajă, dar și pentru Acvariumul din Qawra. La un acvarium nu mai fusesem niciodată și nu am repere de comparație, mie mi-a plăcut ce am văzut și a fost chiar memorabil. În primul și primul rând am văzut rechini, plus alte câteva sute de pești de diverse culori, dar și niște caracatițe imense.

travelblogmd-malta (24)

travelblogmd-malta (27)
În schimb plaja din apropiere m-a șocat la propriu, niște pietre asemeni stalagmitelor ascuțite, prin care cu greu puteai trece până la apă (din păcate în poze nu se văd detaliile). Asta era plaja din apropierea acvariumului, nu foarte departe am zărit și o plajă de nisip.travelblogmd-malta (30)

travelblogmd-malta (31)

travelblogmd-malta (32)