Idei de weekend: Suceava, Voroneț, Cheile Bicazului, Piatra Neamț

Tocmai a mai trecut un weekend iar noi l-am petrecut destul de activ, așa cum ne este în fire. Destinațiile, ca de obicei, le-am ales spontan fără prea multe planuri. Drumul îl știam, mai fusesem și prin Suceava, pe la Cheile Bicazului, și prin Neamț. Locuri atât de dragi nouă.

Vineri seara, imediat după servici, pe la 8 seara ne-am pornit din Chișinău spre Botoșani. Vama am trecut-o pe la Costești-Stânca. La 12 noaptea deja eram cazați. În privința cazării nu prea ne-a mers. Hotelul Maria de 4* din centrul Botoșaniului, nici pe departe nu și-a confirmat clasificarea. În camere cam frig, iar de dimineață am avut surpriza să rămânem fără apă caldă. BotosaniDar cum noi eram o gașca veselă, aceste mici/mari incomoditați nu prea le-am atras atenția.

A doua zi am ajuns la Suceava.SUCEAVA (2) Or, noi mai fusesem pe la Cetatea de Scaun a Sucevei, dar în interior abia acum am intrat. Foarte impresionați toți. Ideea de folosi la maxim tehnologiile și de a transmite inedit datele istorice, istoria Sucevei mi s-a părut destul de faină.SUCEAVA (1)

SUCEAVA (3) Cel mai mult ne-am distrat, când virtual am fost îmbrăcați în haine de soldați.SUCEAVA (4)

Ne-a luat ceva timp să vizităm Cetatea.Nouă, adulților ne-a plăcut dar presupun că dacă mergeți cu copiii vor fi foarte mulțumiți. În imediata apropiere este și Muzeul Satului Bucovinean, și acolo veți găsi lucruri curioase. Depinde cât de mult vă place istoria 🙂

Bucovina, e foarte ofertantă și eram ușor derutați, ce facem în continuare, mergem la Rădăuți, la Putna sau totuși direct la Gura Humorului. Am ales Gura Humorului, în ideea că a doua zi o luăm spre sud, spre Cheile Bicazului.

La Voroneț, am fost de vreo 5 ori iar acum am avut norocul să ascultăm și toaca îndemnând la vecernie. Mănăstirea are un farmec aparte, important să nu vă grăbiți. Nu în zădar este considerată Capela Sixtină a României.VORONET (1)

VORONET (2) Doar gândidu-mă că acele picturi exterioare datează din 1547, câte o fi văzut ele în aceste sute de ani, câte ploi, ninsori. Câte cotropiri și câtă delăsare. Și acum arată lumii tot acest farmec care miraculos s-a păstrat în toți acești ani.

După vizitarea Voronețului, am luat cina la Casa Elena din Voroneț și am pornit spre Pensiunea Geona de după Târgul Neamț. Pensiunea am ales-o la întâmplare, fără să citim prea mult despre ea, partea bună că ne-a plăcut foarte mult la toți. pensiunea Geona (1)Extrem de îngrijită, lenjerie proaspătă, curtea mare, liniște absolută, doar susurul râulețului se auzea. Am ajuns târziu și încă nu ne dădeam seama în ce colțișor de rai ne aflăm, abia dimineața când am ieșit la balcon ne-am dat seama că suntem într-un sătuc de munte, uitat de lume.pensiunea Geona (2)

Duminică dimineața am ajuns la Cheile Bicazului. Am trecut pe la baraj apoi direcția ne-a fost spre Harghita, la Lacul Roșu. Din păcate, acestă perioadă este “cam înghețată”, toate restaurantele de acolo erau închise, doar unde și unde câte un meșter își vindea din lucruri.Cheile Bicazului

IMG_0734

Chiar, de e noiembrie, oricum a fost impresionant dar totuși în zona Lacului Roșu trebuie de ajuns anume vara, când apa e verzuie, munții falnici înverziți, iar oamenii locului învârtesc pe jăratec kurtos kalacs.

E frumoasă România, o repet ori de câte ori am ocazia la toți, are un farmec încă necomercial, autentic.

Și spre finalul excursiei noastre am ajuns la Piatra Neamț, special pentru a ne primbla cu telegondola. După cum spuneam, am mai fost la Piatra Neamț, l-am descoperit la pas, acum însă l-am văzut de la înălțime.Piatra Neamt Telegondola (1)

Piatra Neamt Telegondola (2)

Cam așa a arătat un weekend prin România, care ni l-am organizat împreună cu colegii de servici.

Ca să vă fie mai clar vă dau și câteva costuri.

Cazare Hotel Maria Botoșani- 130 RON camera dublă, 135 RON camera triplă.

Cazare la Pensiune Geona din Negru Vodă- 140 RON camera dublă, 170 triplă.

Micul dejun a fost cam 20 RON peste tot.

Telegondola – 20 RON dus-întors.