(Foto) Impresii de la Vila Camelia

Ultimele postări au fost despre călătoria noastră cea mai recentă la Sinaia și judecând după afișări este o destinație foarte solicitată. În fiecare postare am amintit ici-colo despre Vila Camelia 3*, pensiunea la care am fost cazați în acest sejur. Totodată am primit și o mulțime de întrebări despre pensiune, așa că astăzi vin cu un feedback mai amplu, sper și obiectiv.

Ce ne-a plăcut.

Citisem deja pe net că clădirea a fost construită în 1884, proiectată în stil austriaco-german de același maestru care a dăruit Perlei Carpaților castelul “Peleș”, emblema regalității românești. Iar cum eu sunt o mare fană a tot ce înseamnă istorie, poveste și “de pe vremuri”, locul mi-a venit ca o mănușă. Exteriorul vilei este spectaculos, zici că e o proiecție Disney, din poveste, ireal de frumos. vila camelia sinaia (5)Grădina mare cu mușcate conferea și mai multă eleganță locului.  La capitolul utilități, în grădină era un balansoar, loc amenaja pentru copii, un grătar, masă cu scaune. N-am apucat să servim masa afară dar prespun că face toți banii. vila camelia sinaia (20)Vila este amplasată la 10 minute de mers de parcul central, dar totodată destul de retrasă, ca să nu simți forfota turiștilor din centru. Exteriorul și amplasarea este un mare plus al pensiunii. Noi am fost cazați într-un apartament cu 2 dormitoare cu pat matrimonial, un living (ce-i drept mic) dar per total spațiu suficient pentru o familie cu doi copii ca a noastră.

vila camelia sinaia (6)

vila camelia sinaia (8) Din baie aveam acces la ambele dormitoare, o chestie utilă.

Interiorul vilei, atât pe hol cât și în apartament era curat, chiar dacă unele lucruri erau vechi oricum toate îngrijite și curate. Pensiunea nu are restaurant, micul dejun îl serveam într-o sufragerie mică amenajată cu mai multe mese. Gogoși călduți, brioșe, bruschete toate lăudate de bucătăreasă dar și de noi :).vila camelia sinaia (15)

Interiorul se vede că a fost proiectat pentru o familie mare, nu este genul de hotel modern cu camere pe stânga și camere pe dreaptă, te simți mai degrabă oaspete venit  la rude, decât turist într-un hotel.

Fiindcă mi-am propus să fiu obiectivă voi spune și cele câteva nuanțe care nu mi-au plăcut. Spațiul mic în salonul unde serveam micul dejun, noi fiind patru aveam senzație că suntem prea înghesuiți la masă. În prima zi n-am avut apă caldă, a fost o defecțiune care am anunțat-o și s-a rezolvat.

Dar să reamintesc că e vorba de o pensiune de 3* totuși.

Mie mi-a plăcut, așa că dacă vă hotărâți să mergeți la Sinaia, vedeți pe site ofertele. 

Mai jos găsiți poze din interiorul și exterioul pensiunii.vila camelia sinaia (5)

vila camelia sinaia (19)

vila camelia sinaia (22)

vila camelia sinaia (7)

vila camelia sinaia (9)

vila camelia sinaia (17)

vila camelia sinaia (18)